Translate

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

"Η ενημέρωση σήμερα είναι το παν". "Επίσκεψη του Γ.Πεταλωτή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ο κ. Γ.Πεταλωτής επισκέφθηκε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την αίθουσα σύνταξης, με τα διάφορα τμήματά της, μέχρι το διαδικτυακό ραδιόφωνο και τη διαδικτυακή τηλεόραση, τις υπηρεσίες Διαδικτύου, το τμήμα των φωτορεπόρτερ, τις τράπεζες δεδομένων, τις ιστοσελίδες και τις οικονομικές υπηρεσίες και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τους εργαζόμενους του πρακτορείου.
Ο υπουργός σε σύντομη δήλωσή του που έκανε στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι "Είναι σημαντικό στις μέρες που ζούμε, στις μέρες της γρήγορης και σύγχρονης πληροφορίας και ενημέρωσης, ένα πρακτορείο όπως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να είναι η καλύτερη εικόνα, η καλύτερη ενημέρωση, η έγκαιρη και η πιο έγκυρη ενημέρωση στη χώρα μας. Είναι ένα πρακτορείο το οποίο "μας βγάζει" προς τα έξω, μας ενημερώνει, με εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι απλά εργαζόμενοι, είναι στελέχη και με αυτή την έννοια, ως Πολιτεία, έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε, να βοηθήσουμε, γιατί η ενημέρωση σήμερα είναι το παν.
Ενημέρωση και προς τους πολίτες, δίκαιη και αντικειμενική, ενημέρωση και προς εμάς, για να μπορούμε να κάνουμε το έργο μας, το οποίο σε αυτές τις εποχές, δεν είναι και τόσο εύκολο".
Ο κ. Γ. Πεταλωτής ευχήθηκε "καλή επιτυχία σε όλους" και κατέληξε τονίζοντας ότι "Οι προοπτικές που υπάρχουν είναι εξαιρετικές. Είναι σημαντικό αυτό το στελεχιακό δυναμικό που υπάρχει εδώ, ένας θησαυρός θα έλεγα, και πιστεύω ότι πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό θα γίνει φυσικά".
Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον υποδέχθηκαν ο νέος Πρόεδρος - Γενικός Διευθυντής Ηλίας Μάτσικας, ο Διευθυντής Σύνταξης Νικόλας Βουλέλης και ο Σύμβουλος Διεύθυνσης Ανδρέας Χριστοδουλίδης.
Την προηγουμένη με απόφαση του υπουργού κ. Πεταλωτή είχε διοριστεί ο δημοσιογράφος Ηλίας Μάτσικας, ως νέος Πρόεδρος - Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ο κ. Μάτσικας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου του Ντάρμσταντ (Darmstadt) της Γερμανίας.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ - τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ελλάδας - από το 1981 ως το 2010. Υπηρέτησε στις θέσεις συντάκτη ύλης, αρχισυντάκτη, διευθυντή σύνταξης και συμβούλου έκδοσης.
Επίσης εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στις εφημερίδες ΕΞΟΡΜΗΣΗ και ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: