Translate

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθη ο "κάμα τσούχτρα" αρχηγός της μεγαλύτερης καταστροφικής λατρείας στη Ρωσία

Ένας αυτοαποκαλούμενος εξωγήινος αρχηγός μιας περίεργης αίρεσης με την ονομασία Ashram Shambala, συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία το περασμένο Σάββατο στο Νοβοσιμπίρσκ με τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών, του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της αίρεσης.
Ο 43χρονος Konstantin Rudnyov συνελήφθη σε ένα εξοχικό σπίτι που ανήκει
στην αίρεση μαζί με 38 οπαδούς, όλοι πολίτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η αστυνομία οδηγήθηκε εκεί αναζητώντας τρεις ανήλικες κοπέλες που οι γονείς είχαν καταγγείλει την εξαφάνισή τους. Της στιγμή της σύλληψης βρέθηκαν πάνω στον Rudnyov και τέσσερα γραμμάρια ηρωίνης σε συσκευασία κάτι που έχει τη σημασία του και θα δούμε γιατί.
Η αίρεση εμφανίστηκε το 1990. Ο Rudnyov, ισχυριζόταν ότι είναι εξωγήινος, προέρχεται από τον πλανήτη Σείριο, και είχε σκοπό τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιούσε ένα μείγμα εσωτερισμού, κειμένων του Κάρλος Καστανέτα, σαμανισμού και γιόγκα και κατόρθωσε να προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους.
Η αίρεση διέθετε στρατόπεδα σε όλη τη Ρωσία. Τα περισσότερα από τα μέλη της ήταν νέοι ηλικίας από 17 έως 30 ετών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειες και τους φίλους τους μετά από απειλές και ψυχολογική βία.
Όλα τα μέλη ήταν υποχρεωμένα να μεταγράψουν την περιουσία τους στον Rudnyov, ενώ οι πιο μικρές σε ηλικία κοπέλες εξαναγκάζονταν να συμμετέχουν σε ομαδικές σεξουαλικές συνευρέσεις με τον ίδιο και τα ηγετικά μέλη της αίρεσης που ισχυρίζονταν ότι διδάσκουν «ταντρικό σεξ».
Οι αρχές είχαν προσπαθήσει επανειλημμένα να τον συλλάβουν και είχαν κινηθεί εναντίον του το 1999, το 2004 και το 2008 αλλά τα μέλη της αίρεσης είχαν αρνηθεί να καταθέσουν. Τότε όμως οι ειδικοί είχαν αποφανθεί ότι πρόκειται για καταστροφική λατρεία επικίνδυνη για την κοινωνία.
Η πρόσφατη έρευνα όμως που έγινε με αφορμή τις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις οδήγησε στο να βρεθούν και να κατασχεθούν ναρκωτικά, και άφθονο πορνογραφικό υλικό. Τώρα ο «εξωγήινος» αντιμετωπίζει κάθειρξη 15 ετών και η έρευνα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: