Translate

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η λύση μπορεί να γίνει διάλυση λέει Έλληνας ευρωβουλευτής εις «ώτα μη ακουόντων»



 «Χωρίς κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη η «πολυπόθητη» λύση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε “διάλυση”», ανέφερε σε ερώτησή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης, υπογραμμίζοντας τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, με την επίσημη ανεργία να αγγίζει το 25% και ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας -ακόμα και εργαζόμενοι- να απειλούνται από τη φτώχεια, ενώ έθεσε το ζήτημα της υιοθέτησης στοχευμένων πολιτικών για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης και κοινωνικής επάρκειας.

“Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η σημαντικότερη «διαρθρωτική αλλαγή» που οφείλουμε να υλοποιήσουμε ως χώρα. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να βγουν από το «απυρόβλητο» και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο Κώστας Πουπάκης και πρόσθεσε:
«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι «μόνιμοι και νόμιμοι» χρηματοδότες του Κρατικού Προϋπολογισμού έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί και επιβάλλεται να συγκρουστεί με τα γνωστά-άγνωστα συμφέροντα και τους φοροκλέπτες, οι οποίοι συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Έτσι και μόνο έτσι θα αποφευχθούν ανάλγητα οριζόντια μέτρα, «χαράτσια» και οι τριτοκοσμικές καταστάσεις ντροπής με τους Ασφαλισμένους που ενώ έχουν πληρώσει πολύχρονες και επαχθείς εισφορές στερούνται ακόμη και τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η κοινωνική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια βιώσιμη έξοδο της Ελλάδας από τον «κυκεώνα» της ύφεσης και της ακραίας λιτότητα».
 Ο κ. Πουπάκης μίλησε για «διάλυση», μάλλον θεωρητικά. Από την πλευρά του, ο Φιλανδός Επίτροπος αντιπαρήλθε τις τριτοκοσμικές αιτιάσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή και περιορίστηκε σε μια ζυγισμένη «σκανδιναβική» απάντηση, που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο, «τι είναι ορθό εάν δεν είναι εσφαλμένο».
«Η Επιτροπή θα θεωρούσε σκόπιμη τη λήψη μέτρων με στόχο την παροχή εισοδήματος σε αυτούς που πλήττονται σοβαρότερα από την ανεργία και δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα μέσα, εφόσον τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με τους ευρύτερους στόχους του προγράμματος», είπε ο κ. Ρεν και ευχήθηκε «εφόσον είναι συμβατό με τους στόχους», «η ανεργία να μην αποκτήσει διαρθρωτικό χαρακτήρα και επίσης να μειωθούν οι περιπτώσεις φτώχειας λόγω έλλειψης εισοδήματος που προέρχεται από την εργασία».
Κουράγιο Ψωροκώσταινα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: