Translate

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

300 νεκροί στη Νιγηρία από επίθεση της ισλαμικής Boko Haram

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Gamboru Ngala της Νιγηρίας, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, μετά από επίθεση της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης Boko Haram στην αγορά της πόλης.
Οι τρομοκράτες που επέβαιναν σε τεθωρακισμένα οχήματα με τα διακριτικά του στρατού, πυροβολούσαν αδιακρίτως, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια σε καταστήματα στο τελωνείο και το αστυνομικό τμήμα. Οι κάτοικοι της πόλης, έμειναν αβοήθητοι, γιατί οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί βορειότερα, επιχειρώντας να συλλάβουν μέλη της ίδιας οργάνωσης, που στις 14 Απριλίου απήγαγε 200 μαθήτριες από γυμνάσιο της Νιγηρίας, με σκοπό να τις παντρέψουν με τη βία ή να τις πουλήσουν σαν σκλάβες.
Η πράξη αυτή, καθώς και το video του ηγέτη της οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκάου, στο οποίο ανακοινώνει ότι θα πουλήσει τις κοπέλες σα σκλάβες, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις του αμερικανού προέδρου Μπραράκ Ομπάμα, του Γάλλου Φρανσουά Ολάντ , ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μίλησε για «πράξη απόλυτου κακού».
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας που βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κριτικής, κατηγορούμενη για ολιγωρία, επικήρυξε τους δράστες με το ποσόν των 300 χιλιάδων δολαρίων, ποσό πολύ μεγάλο για τη Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: