Translate

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

" Έχουν μια ευκαιρία οι της «Προόδου» να αποδείξουν ότι δεν υποκρίνονται..."

Μελαγχολία και περίσκεψη, μετά τη δολοφονική επίθεση με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 20χρονος αστυνομικός.
Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια υπόπτων, η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας προβληματίζει την ελληνική κοινωνία, ενώ ασκείται κριτική στα ΜΜΕ για "ιδεολογικό μερίδιο" στη νομιμοποίηση ακραίων ενεργειών, αλλά και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι ενέργειες πολιτικής βίας έχουν στήριξη, από μέρος έστω κοινοβουλευτικού κόμματος της Αριστεράς.
Τις πτυχές αυτές αναλύει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο γνωστός δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, σε άρθρο με τον τίτλο "Διαμαντής Ματζούνης ετών 21".
"Τα «γουρούνια» δεν έχουν όνειρα· είναι αδιάφορο αν έχουν και ζωή. Εστω και αν είναι μόλις εικοσιενός ετών. Για «μπάτσους», που είναι αδιάφορο αν πυρποληθούν, δεν μιλάει και η εφημερίδα της ανανεωτικής (τρομάρα μας!) Αριστεράς; «Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις (...) / Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά /Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά» («Αντικάλαντα 2008», «Αυγή» 24/12/2008). Αυτό δημοσιεύτηκε παραμονή των Χριστουγέννων και ουδείς έφριξε..." αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μανδραβέλης. Και καταλήγει:
... "Εχουν μια ευκαιρία οι της «Προόδου» να αποδείξουν ότι δεν υποκρίνονται όταν διακηρύσσουν πως είναι ενάντια στη βία. Στα τόσα συλλαλητήρια που έκαναν για τον αδικοχαμένο Αλέξη να κάνουν κι ένα για τον άδικα τραυματισμένο Διαμαντή. Να δείξουν ότι εναντιώνονται καθολικά στη βία, είτε αυτή προέρχεται από περίστροφο αστυνομικού είτε από καλάσνικοφ τρομοκρατών. Να απομονώσουν τους ανεγκέφαλους, να πολεμήσουν το φαινόμενο εν τη γενέσει του. Να φωνάξουν «τρομοκράτες, γουρούνια, δολοφόνοι». Και αυτή τη φορά θα λένε αλήθεια..."
Ολόκληρο το κείμενο στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: