Translate

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Η οικονομική κρίση, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, υποστηρίζει το Βατικανό



«Η απουσία μιας ηθικής βάσης στον τρόπο που κινείται η κοινωνία προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση σε όλες τις χώρες και σε όλα τα εισοδήματα»έφερε την κρίση στη χαμηλή, μεσαία και υψηλά εισοδήματα χώρες», τόνισε χθες στη Γενεύη κατά τη 10η ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αγίας Έδρας στον ΟΗΕ Αρχιεπίσκοπος Silvano Tomasi
«Η σημερινή κρίση έχει σίγουρα οικονομικές, νομικές και πολιτιστικές διαστάσεις. Όμως η οικονομία δεν πρέπει να αποσκοπεί μόνο στον προσπορισμό του εύκολου κέρδους αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και μια ηθική διάσταση που συνίσταται στην προώθηση του κοινού συμφέροντος εκείνων που δανείζουν, εκείνων που δανείζονται και αυτών που εργάζονται». Επεσήμανε επίσης ότι ο πρώτος κίνδυνος της ύφεσης είναι ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην τροφή, την υγεία και την αξιοπρεπή εργασία.
Όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα δουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους διακιώματα να χάνονται τότε η απελπισία που θα αισαθνθούν, θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη», κατέληξε.

Πηγή: (Zenit.org)

1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

ΡΩΜΗ. «Θρησκευτικό μενού» στα σχολεία της Ρώμης για την καθολική Σαρακοστή επέβαλε η Λάουρα Μαρσίλιο, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για εκπαιδευτικά θέματα. Ζήτησε απ΄ όλα τα δημοτικά και τα γυμνάσια της Ρώμης να σταματήσουν να σερβίρουν κρέας στους μαθητές ως το τέλος της Σαρακοστής. Η απαγόρευση δεν θα αφορά το καθημερινό διαιτολόγιο, αλλά θα εφαρμόζεται μόνο τις Παρασκευές. Οπως ακριβώς επιβάλλει η χριστιανική παράδοση, εν όψει του Πάσχα, που εφέτος για τους καθολικούς «πέφτει» στις 12 Απριλίου. Διευθυντές σχολείων και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση καταδίκασαν το μέτρο λέγοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην ένταξη των ξένων και των αλλόθρησκων μαθητών.