Translate

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Βραβεία Μπότση - Δημήτρης Μαρκόπουλος

Το πρωί της Πέμπτης 28 Μαίου 2010, απονεμήθηκαν τα βραβεία του «Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση» Το βραβείο για το Οικονομικό Ρεπορτάζ, απονεμήθηκε φέτος στο Δημήτρη Μαρκόπουλο, της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και στον Πλάτωνα Τσούλο της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική».
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος πήρε το βραβείο για την ανάδειξη της άγνωστης ιστορίας ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και προσώπων που καθορίζουν τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, δημιούργησε μια νέα σχολή στο οικονομικό ρεπορτάζ, το «επιχειρηματικό ρεπορτάζ», αναδεικνύοντας το ρόλο που έχει το προφίλ και η δράση των επιχειρηματιών και των ομίλων στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής κατά συνέπεια της όλης πολιτικής άρα της καθημερινότητάς μας. Απέδειξε, ότι η οικονομία δημιουργείται από πρόσωπα και η μελέτη των προσώπων είναι ένας ακόμη δρόμος για την ανάλυση των οικονομικών φαινομένων.
Επιπλέον, ο Δημήτρης, είναι ένας σπουδαίος φίλος που κερδίζει το δρόμο του, βήμα βήμα με κόπο, επιμονή, σκληρή δουλειά και σπάνιο ήθος.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο εν λόγω κύριος γράφει με βάση αυτά που του υποδεικνύουν στενά συμφέροντα και οι προσωπικές του φιλίες και δεν έχει καμία σχέση με την αδέσμευτη έγκριτη και αμερόληπτη δημοσιογραφία.

Αν έχετε τη καλοσύνη δείξτε μας που απέκτησε το τίτλο των δημοσιογραφικών του σπουδών, να μάθουμε και εμείς που διδάσκουν τέτοια δεοντολογία και δημοσιογραφικό ήθος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την Ιωάννα. Δεν γνωρίζω τον κύριο Μαρκόπουλο, αλλά νομίζω ότι όταν κρίνει άλλους ανθρώπους θα έπρεπε πρώτα να ρωτά και να μαθαίνει, να διασταυρώνει. Έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω και να δέχομαι προσωπικά αμφισβήτηση για το αντικείμενο σπουδών του χημικού μηχανικού. Αναφέρομαι σε κυριακάτικο σχόλιό του για συνάδελφο. Ο χημικός μηχανικός δεν είναι ΧΗΜΙΚΟΣ αλλά ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και στις σπουδές του περιλαμβάνονται μαθήματα οργάνωσης επιχειρήσεων, στατιστικής κλπ. Επίσης, έχει τη δυνατότητα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στα οικονομικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ioanna εσύ πώς μπορείς να αποδείξεις πως ο εν λόγω κύριος γράφει με βάση αυτά που του υποδεικνύουν οι προσωπικές του φιλίες καθώς και κάποια συμφέροντα; Κάνω αυτή την ερώτηση ορμώμενη από τα γραφόμενά σου για δεοντολογία και ήθος. Αν εσύ διαθέτεις το ήθος, που όπως διατυμπανίζεις απουσιάζει από τον κύριο, γιατί δεν γίνεσαι πιο συγκεκριμένη, τεκμηριώνοντας με αληθινά περιστατικά την άποψή σου; Κατ' αυτό τον τρόπο θα αποδείξεις πως εσύ τουλάχιστον δεν υστερείς από ηθική και αξιοπρέπεια και πως όσα γράφεις χαίρουν πλήρους αντικειμενικότητας.

μαρκος μπότσαρης είπε...

Η Ιωάννα κρίνει τους δημοσιογράφους ή άλλους πνευματικούς ανθρώπους από το κατά πόσο ή όχι εξυπηρετούν το επαγγελματικό της συμφέρον. "Είσαι υπέρ των χημικών μηχανικών"; "είσαι επομένως κι άριστος δημοσιογράφος". 'δεν γράφεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων"; "είσαι άριστος και ο κατάλληλος για βράβευση". Αυτές οι μικροπαράγκες και τα ...μαγαζάκια είναι που πήγαν τον τόπο τόσο πίσω. Ιωάννα μου, δες πρώτα να βρεις καμιά δουλειά της προκοπής, να βγάλεις κανένα μεροκάματο και μετά κάνε κριτική του φραπέ και του καναπέ. ή πιο σωστά του πληκτρολογίου.

Ανώνυμος είπε...

loipon, eime asxetos me thn oli ipothesi, molis tora ematha gia ton kirio, apo ena egkrito dimosiografiko site. O kirios exei kanei karabinato clopyright kai plagiarism. An sto idrima botsi sebontai ton eauto tous tha paroun piso to brabio

aposeikseis briskontai edo:
http://usa.greekreporter.gr/?p=907