Translate

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ο Τόνι Μπλέρ εκφράζει την ανησυχία του για τις περιπτώσεις όπου παρεμποδίζεται η έκφραση χριστιανικής πίστης στη Βρετανία


Λονδίνο 6 Μαρτίου
Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ για τις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν στερηθεί το δικαίωμα να εκφράζουν την πίστη τους.
Μιλώντας στην επίσημη εφημερίδα της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα, “ότι οι ιστορίες ανθρώπων που δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την χριστιανική τους συνείδηση είναι μεμονωμένες και αποτελούν ατομικές αποφάσεις αξιωματούχων της διοίκησης” ενώ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα τέτοιων αποφάσεων “γελοίο”.
Ο κ. Μπλέρ αναφέρθηκε ειδικότερα σε περιπτώσεις όπως της Caroline Petrie, μιας νοσηλεύτριας σε δημόσιο νοσοκομείο που απολύθηκε γιατί είχε ζητήσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσευχή για την καλυτέρευση της υγείας κάποιου ασθενή.
"Πιστεύω», είπε, "ότι οι χριστιανοί πρέπει να είναι υπερήφανοι για την πίστη τους και να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους".

Πηγή: Zenit.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: