Translate

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Αραβική πόλη θυμίζει το προάστιο Molenbeek, των Βρυξελλών

Ένα είδος εμφυλίου πολέμου προβλέπει ότι θα διεξαχθεί μελλοντικά στο Βέλγιο ο Filip Dewinter, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Vlaams Belang, όταν οι κάτοικοι των Βρυξελλών – που είναι και η διοικητική έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - συνειδητοποιήσουν ότι η πόλη τους διοικείται από μουσουλμάνους μετανάστες. Αν και δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές για τον αριθμό των μουσουλμάνων που ζουν στις Βρυξέλλες, πιστεύεται ότι αποτελούν το 25% από το 1 εκατομμύριο κατοίκους των αστικών περιοχών. Ο Dewinter, ο οποίος αντιτίθεται στη μετανάστευση και θεωρεί την ισλαμοφοβία "υποχρέωση", ισχυρίζεται σε τρία από τα 19 διαμερίσματα των Βρυξελλών, (όπου το καθένα έχει δικό του Δήμαρχο), οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία. Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτιο fox news, υποστηρίζει ότι «σε αυτές τις γειτονιές δεν ασκεί την εξουσία η κυβέρνηση», «αλλά οι μουσουλμανικές αρχές - τα τζαμιά, και οι ιμάμηδες».
«Δεν είναι οι μουσουλμάνοι που εντάσσονται στην κοινωνία μας αλλά η κοινωνία που προσαρμόζεται στο Ισλάμ," υποστηρίζει.
Το Fox News επισκέφθηκε μία από αυτές τις γειτονιές, το Molenbeek, η οποία μοιάζει περισσότερο με τη Βόρεια Αφρική από την καρδιά της Ευρώπης. (φωτογραφία)
Ο Moureaux, σοσιαλιστής Δήμαρχος του Molenbeek, υποστηρίζει ότι οι Βέλγοι με διαφορετική κουλτούρα και προέλευση μπορούν να μάθουν να ζουν μαζί.
«Ας είμαστε ρεαλιστές» υποστηρίζει. «Θέλουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια τους για να ζήσουν ένα είδος εμφυλίου πολέμου, ή να ζήσουν ειρηνικά;» «Αν και η συζήτηση για τη μετανάστευση συζήτηση στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη προσλάβει τις διαστάσεις πυρετού που έχει στις ΗΠΑ,» λέει ο σχολιαστής του δικτύου η πραγματική δοκιμασία για τους Ευρωπαίους θα έρθει όταν μια μουσουλμανική πλειοψηφία δημιουργηθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Η πόλη αυτή θα μπορούσε να είναι η Μασσαλία, στη Γαλλία, ή το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.
Αλλά δεν αποκλείεται η πόλη αυτή να είναι οι Βρυξέλλες, η καρδιά και η πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πηγές: islam in europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια: