Translate

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

To Πατριαρχείο της Μόσχας υποστηρίζει τις θέσεις του Πάπα για τη χρήση των προφυλακτικών

Την υποστήριξή της στον πάπα Βενέδικτο τον 16ο εξέφρασε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας για τη θέση του ότι τα προφυλακτικά δεν είναι μια αποδεκτή λύση για το AIDS.
Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας στην Γαλλία, «το Πατριαρχείο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Πάπα για τη θέση που εξέφρασε αναφορικά με τα μέσα για την καταπολέμηση του AIDS, καθώς και για το γεγονός ότι τα προφυλακτικά δεν μπορεί να θεωρηθούν ως ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση της νόσου».
Η αναφορά αυτή τίθεται σαν σχόλια στις δηλώσεις του Πάπα προς τους δημοσιογράφους που έγιναν εν πτήσει κατά την έναρξη της επίσκεψή του στην Αφρική. «Το πρόβλημα του AIDS δεν μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τη συνθηματολογία» είχε δηλώσει ο Πάπας.
«Αν δεν υπάρχει αλλαγή στον τρόπο σκέψης η μάστιγα δεν μπορεί να επιλυθεί με τη διανομή προφυλακτικών, το αντίθετο, υπάρχει ο κίνδυνος της αύξησης του προβλήματος».
Επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιεπίσκοπος Vsevolod Chaplin, δήλωσε πως «είναι λάθος να θεωρήσουμε τη χρήση των προφυλακτικών ως πανάκεια για την αντιμετώπιση του AIDS.», και τόνισε ότι η μάστιγα δεν μπορεί να προληφθεί με την εκπαίδευση στη χρήση του προφυλακτικού αλλά με την εμπέδωση ενός ηθικού τρόπου ζωής, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει».
Πηγή: ( Zenit.org ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: