Translate

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Έκκληση για την απελευθέρωση του Αθ. Λερούνη από την ευρωβουλευτή Χρυσούλα Παλιαδέλη

Για το ποιες ήταν οι κινήσεις που έκανε το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών αναρωτιέται φίλος αναγνώστης, με σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση.
Δεν γνωρίζουμε τέτοιες κινήσεις. Η απαγωγή του κ. Λερούνη έγινε μέσα στην προεκλογική περίοδο και τότε φαίνεται πως προκρίθηκε η επιλογή της υποβάθμισης του περιστατικού. Η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να δει το ζήτημα διαφορετικά, εκτός και υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που δεν τους βλέπουμε αλλά και δεν μπορούμε να τους φανταστούμε. Θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων εδώ και σε άλλες χώρες, ώστε να πιεστεί κυρίως η κυβέρνηση του Πακιστάν. Η κατάσταση στην περιοχή πάντως είναι πάρα πολύ άσχημη. Μια νεότερη εξέλιξη είναι ότι η κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, απηύθυνε έκκληση πριν λίγες μέρες (στις 20 του μηνός) Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τη διάσωση του Αθανάσιου Λερούνη.
Το πλήρες κείμενο της έκκλησης είναι αυτό:
«H πρόσφατη απαγωγή του Αθανάσιου Λερούνη, προέδρου της ΜΚΟ "Έλληνες Εθελοντές", είναι η τελευταία μιας μακράς σειράς απαγωγών στην πολυτάραχη περιοχή ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν που περιλαμβάνει Πολωνούς, Βρετανούς, Ιάπωνες, Καναδούς και Κινέζους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν απέφυγαν το θάνατο.
Οι κάτοικοι της περιοχής Chitral, γνωστής και ως Καφιριστάν (χώρας των Απίστων) αγωνίζονται να διατηρήσουν τις αρχαίες παραδόσεις και τα έθιμά τους, μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον που βαθμιαία τους απορροφά. Ο κ. Λερούνης και η ομάδα του δουλεύουν αποτελεσματικά με την φυλή των Καλάς για περίπου 15 χρόνια και πέτυχαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης αυτής της απομονωμένης κοινωνίας.
Κάνουμε έκκληση στα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να συμβάλουν στη διάσωση ενός εθελοντή που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην κατανόηση μιας πολιτιστικής μειονότητας στην Κεντρική Ασία που απειλείται με αφανισμό. Κυρίως όμως να προστατέψουν όσους -πέρα από σύνορα, σε εμπόλεμες ζώνες- επιμένουν (και θα επιμένουν) να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: