Translate

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ηλεκτρονικός διανομέας ... αγιασμού κατά της νέας γρίπης

Στις καθολικές εκκλησίες οι πιστοί, όταν εισέρχονται αλλά και όταν εξέρχονται από το ναό, συνηθίζουν να βυθίζουν το χέρι τους σε μία λεκάνη γεμάτη αγιασμό, την οποία έχει ευλογήσει ο προηγουμένως ο ιερέας, και εν συνεχεία κάνουν το σταυρό τους. Πρόκειται για μια καθαρτήρια τελετουργία, ίσως κληρονομιά της αρχαίας εκκλησίας.
Όμως με την εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης οι πιστοί, ιδιαίτερα στην Ιταλία όπου 15 άνθρωποι έχουν πεθάνει είχαν γίνει επιφυλακτικοί και πολλές εκκλησίες είχαν αναστείλει αυτή την παράδοση. Ανάμεσά τους και ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου. Ο Λουτσιάνο Μαραμπέζε, Ιταλός εφευρέτης, επινόησε τον τρόπο να κρατήσει ζωντανές τις παραδόσεις για τους πιστούς χωρίς το φόβο της μόλυνσης. Kατασκεύασε έναν ηλεκτρονικό διανομέα αγιασμού!Ο μηχανισμός λειτουργεί σαν ένας αυτόματος διανεμητής υγροσάπουνου και «πετάει» τον αγιασμό μόλις το χέρι του πιστού περάσει κάτω από τον αισθητήρα που αποτελείται από υπέρυθρη ακτίνα.


Ο πατέρας Pierre Angelo Mota, από το Μιλάνο είπε ότι στην αρχή σάστισε αλλά τώρα το θεωρεί μια «ενδιαφέρουσα καινοτομία, που έχει ενθουσιάσει τα μέλη της ενορίας»
Μιλώντας στο BBC ο κ. Μαραμπέζε είπε ότι δέχεται εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα από όλο τον κόσμο, που ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν.
«Κάποιοι άνθρωποι είχαν σταματήσει να βαπτίζουν το χέρι τους στον αγιασμό επειδή φοβόταν ότι θα κολλήσουν. Είναι όμως κρίμα να χάσουμε τις παραδόσεις μας», είπε στο Reuters, ο εφευρέτης που ομολογεί, ότι οι παραγγελίες που δέχεται έχουν κάνει μια σειρά μέχρι τον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: