Translate

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Το έχετε ακούσει αυτό κ. Χρυσοχοΐδη;

Είχαμε ακούσει για πληρωμένους δολοφόνους στις περιπτώσεις που ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί ας πούμε των ανθρώπων της νύχτας.
Πρώτη φορά όμως βλέπουμε να χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι σε βάρος ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το είδαμε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία μας ήρθε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσικαλιών Μάνης «Η Αγία Κυριακή», με την οποία καταγγέλλεται «η άνανδρη, δολοφονική και με μαφιόζικα χαρακτηριστικά, επίθεση σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου μας και προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τσικαλιών Μιχάλη Παναγάκου, που έγινε το σούρουπο της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2009, σε ενέδρα που είχε στηθεί στα Τσικαλιά επί της επαρχιακής οδού έξω από το «Σπίτι των Τσικαλιών».
Ο Μιχάλης Παναγάκος αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος με πολλαπλά κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα.
«Εκτιμάμε, ότι η ενέργεια αυτή από πληρωμένους δολοφόνους, έχει στόχο την καταστολή του αγώνα στον οποίο πρωτοστατεί η Μιχάλης Παναγάκος, για την προστασία του τόπου μας από ασυνείδητους εισβολείς που θέλουν να μετατρέψουν τα χωριά μας σε βοσκοτόπια. Αυτοί είναι και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής απόπειρας αλλά και σειράς άλλων περιστατικών. Στόχος όλων αυτών, που ενεργούν σαν εισβολείς, είναι η τρομοκράτηση όλων μας, για να μας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα πατρογονικά μας εδάφη και να τα μετατρέψουν σε δικό τους φέουδο.
Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων και ενεργειών, που αντικειμενικά στοχεύουν στην ερημοποίηση της περιοχής μας. Είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2000 και τις μετέπειτα δεκάδες απόπειρες εμπρησμών για να μετατρέψουν σε βοσκοτόπια την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις απαγορεύσεις έσπευσαν το αμέσως επόμενο διάστημα, να φέρουν τα ζώα τους στην περιοχή. Πιο πρόσφατα είχαμε την κλοπή του ιστορικού κανονιού από την πλατεία των Τσικαλιών, σαν μια πράξη εκφοβισμού και ακολούθως εκβιασμούς και απειλές, προερχόμενες από συγκεκριμένη κατεύθυνση σε βάρος συγχωριανών μας, πως αν δεν σταματήσουν να βάζουν εμπόδια σε αυτή την παράνομη δράση των κτηνοτρόφων θα υποστούν συνέπειες. Ηρθε τώρα, σαν συνέχεια και η ανοιχτή τρομοκρατία, που εκδηλώθηκε με την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Μιχάλη Παναγάκου».
Δεν θα επιτρέψουμε, καταλήγει η ανακοίνωση «η περιοχή μας να γίνει λεία εγκληματικών στοιχείων που λυμαίνονται την περιοχή με την ανοχή, δυστυχώς, των αρμοδίων αρχών, που κωφεύουν στις αλλεπάλληλες καταγγελίες και διαμαρτυρίες μας».

Η καταγγελία είναι πράγματι πολύ σοβαρή τα όσα υπονοούνται ορατά. Το ψάξαμε και είναι φανερό ότι ο Μιχάλης Παναγάκος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από επαγγελματίες λόγω των δραστηριοτήτων του ως εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξαιτίας αυτών.
Είναι δε πολύ εντυπωσιακό περίεργο για να μην πούμε τίποτε πιο βαρύ, ότι τόσες μέρες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση το θύμα της επίθεσης δεν έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή δεν έχουν εντοπισθεί από τις αρχές έστω ύποπτοι και δεν έχει ασκηθεί δίωξη.
Το γνωρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;
Τι συμβαίνει στην αστυνομική διεύθυνση της Λακωνίας;
Βλέπε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: