Translate

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Με αίμα βάφτηκαν τα Χριστούγεννα στην Αίγυπτο

Μαύρα Χριστούγεννα έκαναν οι χριστιανοί της Αιγύπτου, όταν οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν για τη γιορτή των χριστουγέννων σε ένα χωριό της Άνω Αιγύπτου πυροβολήθηκαν στο ψαχνό από ενόπλους. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν (ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός) ενώ άλλα δέκα τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασαν οι αρχές, οι επιθέσεις ήταν δυο.
Η πρώτη έγινε στο χωριό Naga Hamadi, όταν τρεις ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πυροβόλησαν εναντίον των πιστών που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από εκκλησία λίγο πριν αρχίσει η δοξολογία των Χριστουγέννων.
Λίγο αργότερα και πιθανότατα οι ίδιοι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του πλήθους έξω από το μοναστήρι της Badaba, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή κοντά στο ίδιο χωριό.
Είχαν προηγηθεί φήμες, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, ότι μια νεαρή μουσουλμάνα, είχε απαχθεί από συνομήλικό της χριστιανό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ήταν μουσουλμάνοι, και ο ένας είχε ιδιαίτερα βαρύ ποινικό μητρώο.
Περίπου 2.000 χριστιανοί συγκεντρώθηκαν μετά τις φονικές επιθέσεις, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα του χωριού όπου συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Ο Αρχιεπίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας της Naga Hamadi κ. Κύριλλος, κατηγόρησε τις αρχές ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές κατά των χριστιανών που εξαπολύονται συχνά από φονταμενταλιστές τρομοκράτες. Οι Κόπτες που αποτελούν το 10% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, (83 εκατομμύρια), υφίστανται συχνά επιθέσεις από μουσουλμάνους εξτρεμιστές ενώ εμποδίζεται η συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή και τη διοίκηση καθώς και η κατασκευή χώρων λατρείας. Η είδηση μεταδόθηκε από το Al-Jazeera TV, όπου υπάρχει και φιλμ από τα γεγονότα.

Πηγή: http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/01/201017103725493374.html
Άλλες πληροφορίες:
Βλέπε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: