Translate

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πρωτεύουσα της παγκόσμιας ελληνικής ναυτιλίας θέλει τον Πειραιά ο Μανώλης Μπεντενιώτης

Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, η εύρεση λύσεων και η αναζήτηση τρόπων ανάπτυξης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αποτέλεσε το θέμα συζήτησης των φορέων της πόλης.
Η πρόσκληση και ο καταρτισμός της ατζέντας ανήκε στον βουλευτή Μανώλη Μπεντενιώτη και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο δήμαρχος κ. Φασούλας, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη ο αντινομάρχης κ. Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γ. Μπενέτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Κροκίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Εστιατόρων Ελλάδος και Πρόεδρος των Καταστηματαρχών Εστιατόρων Πειραιά κ. Γ. Τσάκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στ. Μανουσάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Π.Σ. Πειραιά κ. Στ. Μπρατσόλης, ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, Ο αντιδήμαρχος κ. Γκερλές, οι πρόεδροι πολιτιστικών φορέων κ. Κονιστής, κ. Γκιών, η κα Λαγκαδιανού, ο κ. Σταματελάτος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων του Πειραιά.
Ειδικότερα δε ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Ο.Λ.Π. κ. Γ. Ανωμερίτη και του Προέδρου του ΤΕΙ Πειραιά, οι οποίοι και δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένα έργα.Με βάση την πρόσκληση του κ. Μπεντενιώτη προς τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων, αλλά και των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων του Πειραιά, η συζήτηση αφορούσε ένα διάλογο στον οποίο μπορούσαν να λάβουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούσαν να έχουν λόγο στη συμμετοχική δημοκρατία.
Μιλώντας εισαγωγικά, ο κ. Μπεντενιώτης, μίλησε για μια ιεράρχηση έργων, όπως:
• το Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο και το Ενυδρείο στην Ακτή Ξαβερίου
• το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά
• Το Μητροπολιτικό Πάρκο αναψυχής και πολιτισμού
• Τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων
• Την Ιπποδάμειο Δημοτική Αγορά
• Το Χονδρεμπορικό Πάρκο
• Την υπογειοποίηση του «ηλεκτρικού» από Ν. Φάληρο έως Πειραιά
• Τη σύνδεση της πόλης με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πειραιά
Αλλά και την προβολή του Πειραιά, την διαφήμιση της αγοράς και την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης με την λειτουργία του «Κέντρου Ανάπτυξης και Προβολής Πειραιά» που όπως είπε έχει παραμείνει σε αδράνεια από το 1985, όταν και συστήθηκε. Καταλήγοντας ο κ. Μπεντενιώτης, υπογράμμισε ότι «θέλουμε τον Πειραιά πρωτεύουσα της παγκόσμιας ελληνικής ναυτιλίας».
Πηγή: Attica Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: