Translate

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Έκκληση για «σεβασμό των δικαιωμάτων των Χριστιανών του Ιράκ»

Την έντονη θλίψη του για τις συνεχείς δολοφονίες χριστιανών στην περιοχή της Μοσούλης εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ιράκ να προστατεύσει τους χριστιανούς του Ιράκ και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους.
Επιστολή για το θέμα αυτό είχε στείλει πρόσφατα στον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι ο Γραμματέας Επικρατείας του Βατικανού καρδινάλιος Tarcisio Bertone.
Και ενώ έγινε σήμερα στη Μοσούλη η κηδεία των τριών χριστιανών που σκοτώθηκαν από ενόπλους, ο εκπρόσωπός της Ιρακινής κυβέρνησης, Άλι Αλ Ντάμπαγκ, καταδίκασε τις επιθέσεις σε χριστιανούς «μία από συνιστώσες του λαού μας», και ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής έρευνας».
Από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν δολοφονηθεί στη Μοσούλη οκτώ χριστιανοί. Η κυβέρνηση του Ιράκ προσπαθεί να αποδώσει τη βία στις επικείμενες εκλογές στις 7 Μαρτίου αλλά τα θύματα δεν σκοτώθηκαν για πολιτικούς λόγους. Δολοφονήθηκαν επειδή ήταν χριστιανοί. Και αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει αποτύχει στο να προστατέψει τα μέλη της μειονότητας που αριθμεί στη Μοσούλη είκοσι χιλιάδες ανθρώπους.
Πολλοί εγκαταλείπουν τη χώρα και προσπαθούν να σωθούν στη Δύση. Ήδη στην Ελλάδα ζουν περί τις 5 χιλιάδες Ιρακινοί χριστιανοί.
Αλλά θα πρέπει να προβληματίσει ότι αυξάνονται οι επιθέσεις βίας κατά των χριστιανών, στη Σομαλία, στη Νιγηρία το Πακιστάν την Αίγυπτο, δηλαδή σε ολόκληρη τη ζώνη της τζιχάντ.
Βλέπε επίσης:

Ακόμη τρεις χριστιανοί δολοφονήθηκαν στο Ιράκ. Θύματα θρηκευτικής βίας και τυφλού μίσους

Πολύνεκρες «θρησκευτικές» επιθέσεις στο Ιράκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: