Translate

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Παραιτήθηκε η «πάπισα» της Γερμανίας, που βρέθηκε να οδηγεί μεθυσμένη

Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, και τα αποτελέσματα του αλκοόλ τεστ, που έβρισκαν την αλκοόλη στο αίμα 0,154% τρεις φορές περισσότερο από το νόμιμο όριο του 0,05% δεν άφηναν καμιά αμφιβολία για τους Γερμανούς αστυνομικούς.
Η κα Margot Kaessmann οδηγούσε μεθυσμένη. Για το Γερμανικό κράτος η διαδικασία είναι τυπική. Πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα έτος.
Αλλά για την κα Margot Kaessmann, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι η πρώτη γυναίκα επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας, που στις 28 Οκτωβρίου του 2009, είχε εκλεγεί επικεφαλής της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας στη Γερμανία.


Ένα εκκλησιαστικό Συμβούλιο που εκπροσωπούσε 20 εκκλησίες και 25 εκατομμύρια πιστούς την είχε περιβάλει με την εμπιστοσύνη του.
Η κα Kaessmann, είχε απασχολήσει και άλλες φορές τη δημοσιότητα.
Διαζευγμένη με 4 θυγατέρες, η 51χρονη επίσκοπος, είχε προκαλέσει το Νοέμβριο την αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας η οποία ξεκαθάρισε πως η ορθόδοξη εκκλησία δεν αναγνωρίζει ιεροσύνη στις γυναίκες και απείλησε να αποχωρήσει από το διάλογο με τους Λουθηρανούς αν ο Πατριάρχης Μόσχας ήταν υποχρεωμένος να συνδιαλέγεται με γυναίκα επίσκοπο. Ακόμη και η Λουθηρανοί της Ρωσίας είχαν συνταχθεί με τους Ορθοδόξους, υποστηρίζοντας πως οι γυναίκες επίσκοποι, είναι ακόμη ένα σύμπτωμα της κρίσης της δυτικής κοινωνίας.
Αλλά και το ίδιο το γεγονός του διαζυγίου της είχε γίνει αντικείμενο διαμάχης.
Πολλοί στην Γερμανία είχαν επενδύσει τις προσδοκίες τους για την ανανέωση της Λουθηρανικής εκκλησίας, όμως η κα Kaessmann, κράτησε το τιμόνι μόλις 4 μήνες.
«Το περασμένο Σάββατο, έκανα ένα μεγάλο λάθος» εξήγησε στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας την παραίτησή της από την ηγεσία της Εκκλησίας αλλά και από την Επισκοπή του Ανόβερο.
Η Άνγκελα Μέρκελ, έμαθε τα νέα από τις ειδήσεις και λυπήθηκε πολύ, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Ούλριχ Βίλχελμ. Αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος ίσως να μην είχε ξεχάσει τόσο σύντομα τις δριμείες επιθέσεις (πριν ένα μήνα) της επισκόπου για την πόλεμο στο Αφγανιστάν και τη συμμετοχή των Γερμανών στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: