Translate

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Αυτή είναι η Ελλάδα;

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα κακόγουστο και αρρωστημένο αστείο αλλά όμως πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός γράφει το μπλόκ «Διαδρομή», αναφερόμενο στην ιστοσελίδα hunkwithjunk.com όπου πουλά αντικείμενα διάσημων προσώπων και ισχυρίζεται ότι έχει μαλλιά της αποθανούσης Φάρα Φόσετ, τα οποία αναμένεται να τα πουλήσει για 1.000 δολάρια!
«Έχει το Παρίσι αλλά έχουμε και μείς τα δικά μας ένα σωρό», όπως θα έλεγε και ο Ζώρζ Μπρασένς. Κακόγουστα και αρρωστημένα, εννοείται.
Ας πούμε ο χθεσινός Ιndependent, «παίζει Τζούλια», με τον τίτλο, «Με μια σέξυ ταινία η πόπ σταρ Τζούλια Αλεξανδράτου δίνει ένα χαρούμενο διάλειμμα στην κατάθλιψη της κρίσης».
«Αντί να εστιάζουν στη μείωση του ελλείμματος, στην Ελλάδα ενδοσκοπούν πάνω στο ήθος του έθνους» παρατηρεί η εφημερίδα που διαπιστώνει ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι ένα διάσημο πρόσωπο γύρισε ταινία πορνό, το DVD πούλησε στην Ελλάδα 240.000 αντίτυπα.
Άκουγα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Real τον συνήγορό της τον κ. Κούγια να υποστηρίζει, ότι η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. «Μην ακούτε όσα λέγονται και όσους ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να την προστατέψουν. Πολλοί γύρω της έχουν κερδίσει από ένα κορίτσι που γράφτηκε στο μπαλέτο από τα πέντε της χρόνια και στη σχολή μοντέλων από τα 10 αλλά όχι η ίδια,» υποστήριξε ο συνήγορος.
Ωραία λοιπόν. Ο άμεσος, ο ευρύτερος και ο εθνικός περίγυρος, τζογάρουν πάνω στο κορμί ενός ανθρώπου, με προφανώς, αμβλυμμένες αντιστάσεις.
Ίσως έχουν δίκιο όσοι μιλούν πρωτίστως για ηθικό και όχι οικονομικό έλλειμμα.
«Αυτά που ο ασβέστης μας αφάνισε δεν ήταν πια πρόσωπα», έγραφε στον πόλεμο ο Μπέρτολ Μπρέχτ.
Αυτή είναι η Ελλάδα;
Μάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: