Translate

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τα Ορφανά παιδιά της νέας Ρωσίας

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, στη Ρωσία υπήρχαν 678.000 ορφανά παιδιά. Ήταν ορφανά γιατί οι γονείς τους χάθηκαν στον πόλεμο. Σήμερα υπάρχουν στη Ρωσία 697.000 ορφανά παιδιά, όμως οι γονείς τους ζουν και αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν εξαιτίας της φτώχιας.
Την τρομακτική αυτή είδηση δημοσιεύει ο Louis Geninazzi στην ηλεκτρονική σελίδα του ιταλικού
Avvenire (περιοδικό των επισκόπων), επικαλούμενος τις δηλώσεις της προέδρου της αρμόδιας επιτροπής για την οικογένεια της ρωσικής Βουλής κ. Mizulina.
Η Δούμα ψήφισε πριν δυο χρόνια νόμο, με τον οποίον προβλέπονταν ενισχύσεις σε όσους υιοθετούσαν τα παιδιά αυτά. Όμως οι ενισχύσεις αυτές αποδείχθηκαν λίγες και οι νέοι γονείς, άρχισαν να τα επιστρέφουν στα ορφανοτροφεία. Μόνο τα τελευταία δυο χρόνια έχουν «επιστραφεί» περισσότερα από 30.000 παιδιά.
Πρόκειται για μια «κοινωνική ορφάνια», ένα ράπισμα στο σύγχρονο κόσμο. Τα παιδιά αυτά έχουν απορριφθεί δυο φορές. Από τους βιολογικούς γονείς τους και από τους θετούς.
Να προσθέσουμε ότι κάθε χρόνο 100.000 παιδιά κακοποιούνται στη Ρωσία από τους ενήλικες και ότι τα τελευταία δυο χρόνια, 2.000 παιδιά έχουν δολοφονηθεί σε περιστατικά που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα και 600 αγνοούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: