Translate

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ο δολοφόνος του επισκόπου Padovese, θα επιχειρούσε να σκοτώσει τον Πάπα

Ο Fillippo di Giacomo, γνωστός αρθρογράφος εφημερίδων όπως η “L'Unita” και “La Stampa”, αποκάλυψε ότι “ λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του επισκόπου Padovese , οι τουρκικές υπηρεσίες τον ενημέρωσαν ότι ο οδηγός του είχε στρατολογηθεί τέσσερα χρόνια πριν από μουσουλμάνους εξτρεμιστές της τζιχάντ. CNA/EWTN News που δημοσίευσε χθες 8 Ιουνίου την πληροφορία, αυτός ήταν ο λόγος που ο επίσκοπος Padovese προτίμησε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Κύπρο και ακύρωσε τα εισητήρια που είχε βγάλει για τον ίδιο και τον οδηγό του. “Προτίμησε να μείνει στο σπίτι του, φοβούμενος ότι ο αν οδηγός του κατόρθωνε να πλησιάσει τον Πάπα, θα επιχειρούσε να τον δολοφονήσει”, λέει ο di Giacomo.

Σύμφωνα με το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο π. Giacomo, “η δολοφονία του Φραγκισκανού επισκόπου, που ήταν γνωστός για την ανεκτικότητα του έναντι του Ισλάμ, αλλά και για την αγάπη που έτρεφε για την Τουρκία, συνέβη σε μια δραματική στιγμή για τη Μέση Ανατολή, και δεν είναι άσχετη με την ισραηλινή επιχείρηση κατά του στολίσκου που προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ατόμων, οκτώ Τούρκων και ενός Αμερικανού”.

Πριν λίγες μέρες συνέβη και ένα άλλο περιστατικό που είναι λιγότερο γνωστό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής El Pais η κυβέρνηση του Μαρόκου επωφελήθηκε από τη διεθνή αναταραχή για να απελάσει 28 ιεραποστόλους με το επιχείρημα ότι ενοχλούν τους “ευσεβείς μουσουλμάνους”. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η απέλαση ήταν το αποτέλεσμα “'φετβά' που εξέδωσαν 7.300 μουσουλμάνοι γιατροί του Μαρόκου και υποστηρίζοντας, ότι η χριστιανική φιλανθρωπία θα πρέπει να θεωρηθεί θρησκευτική τρομοκρατία”.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο δράστης μαχαίρωσε τον επίσκοπο φορές εκ των οποίων οκτώ στην καρδιά και εν συνεχεία τον αποκεφάλισε. Μετά τη δολοφονία φώναξε πολλές φορές “Αλάχ Ακμπάρ” (ο Θεός είναι μεγάλος), παρά το γεγονός ότι παρουσιαζόταν σαν καθολικός.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του δικηγόρου του ότι ο Altun έπασχε από ψυχική νόσο ενώ το NTV μετέδωσε μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης όσο ήταν στην υπηρεσία του επισκόπου, ουδέποτε εμφάνισε τέτοιου είδους προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: