Translate

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Κανείς δεν άκουσε τι είπε ο κ. Μπεντενιώτης;

Τα βράδια αποφεύγω τα δελτία ειδήσεων και προτιμώ τις αυθεντικές γαλλικές ταινίες, ξέρετε αυτές που κάθονται οι ηθοποιοί ο ένας απέναντι στον άλλον, συνήθως ένας άνδρας και μια γυναίκα, στη μέση είναι ένα τραπέζι και δυο ώρες μιλάνε μιλάνε και κάνουν ψυχανάλυση. Λένε πολύ οδυνηρά πράγματα αλλά χαμηλόφωνα και κανείς δε θυμώνει. Το αντίθετο συμβαίνει με τα δελτία ειδήσεων, τις νέες σειρές που έχουν αντικαταστήσει τα σήριαλ, για οικονομία μάλλον. Οι ηθοποιοί είναι οι ίδιοι με μικρές παραλλαγές, λένε ανώδυνα και βαρετά πράγματα αλλά φωνάζουν και είναι πολύ θυμωμένοι.
Τις προάλλες είδα μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος». Ήταν του προέδρου της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι του Μανώλη Μπεντενιώτη.
Πρώτο θέμα της εφημερίδας και με τίτλο, «Οργανωμένα συμφέροντα εξουσιάζουν την πολιτική». Σοβαρή καταγγελία σκέφτηκα και μάλιστα αν είναι και το συμπέρασμα του παλαιού πολιτικού από την εμπειρία του.
«Οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι και όμοιοι» λέει σε κάποιο σημείο. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών υπηρετούν το δίκαιο, την ηθική, τον λαό και την κοινωνία. Όμως δεν προβάλλονται αφού τα ΜΜΕ, απολύτως ελεγχόμενα, παρεμβαίνουν για τη διαμόρφωση ακόμα και του φρονήματος του εκλογικού σώματος. Μια πρόχειρη εκτίμηση για το ποιοι πως και από πού προβάλλονται αρκεί για να εξαχθούν συμπεράσματα».
Το ίδιο βράδυ είδα όλα τα δελτία, όσα τουλάχιστον δεν μεταδίδονταν συγχρόνως. Διότι δεν μπορεί. Όταν ένας παλαιός κοινοβουλευτικός, διακεκριμένος νομομαθής με το ήθος του κ. Μπεντενιώτη πρόεδρος μέχρι χθες μιας τέτοιας επιτροπής κάνει αυτή τη δήλωση, περιμένεις να γίνει πρώτο θέμα. Και ο κ. Μπεντενιώτης να βρίσκεται για μέρες παντού για να μας πει ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν την εκλογή των πολιτικών ακόμη και το φρόνημα των πολιτών, που έχουν αλλοιώσει σε τελική ανάλυση το πολίτευμα.
Τίποτε. Η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο δίκιο έχει ο κ. Μπεντενιώτης.
Σαν πρόεδρος της επιτροπής ο κ. Μ. Μπεντενιώτης, περιφρούρησε τη σοβαρότητα των εργασιών της, απέτρεψε τις διαρροές που είχαν μεταβάλει την προηγούμενη σε περιφερόμενο θίασο. Προστάτευσε τους πάντες και την εκκλησία σε μια δύσκολη και λεπτή υπόθεση. Ο ίδιος είχε άποψη και την εξέφρασε μετά το τέλος των εργασιών της Επιτροπής. Δεν είναι λίγο. Είναι πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: