Translate

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Θέμα "χρυσόβουλων" ανοίγει ξαφνικά το Κομμουνιστικό Κόμμα

Η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου είπε το κόμμα της θα συμφωνούσε στην περίπτωση που "η κυβέρνηση έφερνε ένα νόμο που έλεγε ότι καταργεί όλα αυτά τα περίφημα χρυσόβουλα και ότι γίνεται επιστροφή στο δημόσιο όλων των κτημάτων που κατέχουν μοναστήρια, όχι μόνο το Βατοπέδιο και άλλα μοναστήρια, που τα κατέχουν με το έτσι θέλω. Να καταργηθούν τα χρυσόβουλα."
Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη διάρκεια γεύματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, "να μην αμφισβητήσει η ελληνική πολιτεία τα χρυσόβουλα"  διότι, “παραμικρή αμφισβήτηση ή διασάλευση μπορεί να επιφέρει οδυνηρές και καταστρεπτικές συνέπειες για το γένος. Δεν πρέπει" τόνισε ο Πατριάρχης, "σε ώρες θορύβου να τίθενται θέματα, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για σεβαστά τμήματα έξω των ορίων του ελληνικού κράτους”.
Παρουσιάζει πιστεύουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παλαιότερο απόσπασμα από εκπομπή της ΕΤ3 του Π. Σαββίδη "Ανιχνεύσεις", που είχε αναρτηθεί από το Αντίβαρο.
Εκεί, ο καθηγητής Νομικής του πανεπιστημίου Θράκης κ. Κ. Πιτσάκης τοποθετείται για τα Χρυσόβουλα της Μονής Βατοπαιδίου και γενικότερα για τη νομική πλευρά του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: