Translate

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σοκ για την άγρια δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη. Όμως το πρακτορείο ANSA σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα επισημαίνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση "Σέκτα Επαναστατών" είχε απειλήσει δημοσιογράφους.
Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.
Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι' αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί. Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το προηγούμενο Σάββατο από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.
O Σωκράτης Γκιόλιας ήταν γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Θέμα 9.89″ και εκ των ιδιοκτητών του blog Troktiko. Eπίσης, υπήρξε για χρόνια στενός συνεργατής του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Οι πολιτικές αντιδράσεις ήταν έντονες και κοινή συνασταμένη ήταν ότι η δολοφονία στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «θΕΜΑ 989», του οποίου ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής, είπε ότι είναι «θέμα τιμής για την πολιτεία να δείξουμε ότι δεν φιμωνόμαστε».

Κάτι δεν πάει καλά.
Οι περισσότερες πληροφορίες, κυρίως όσες αναρτώνται στο διαδίκτυο συμφωνούν ότι τα αίτια της στυγνής δολοφονίας πρέπει να αναζητηθούν στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία του θύματος, κυρίως μέσω του blog troktiko από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως.
Δολοφονίες δημοσιογράφων που έκαναν αποκαλύψεις, γίνονται συνήθως σε χώρες όπως της Λατινικής Αμερικής από τη μαφία, σε θεοκρατικά φασιστικά καθεστώτα όπως του Ιράν και σε ειδικά καθεστώτα όπως της Ρωσίας.


Εμείς τι είδους χώρα είμαστε; Και κυρίως πόσο σάπιοι; Όλα αυτά έχουμε καιρό να τα συζητήσουμε.


«O μαφιόζικος τρόπος της εν ψυχρώ εκτέλεσής του λίγα μόνο βήματα από το κρεβάτι του γιου του, με συγκλόνισε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πληρώνει φονιάδες , για να εκτελούν δημοσιογράφο , που πιθανόν ενοχλεί με την δουλειά του. Αυτό και μόνο, αποτελεί πλήγμα στην ελευθεροτυπία» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πόπη Χρ. Στο blog peiratiko.
Ας μείνουμε σ’ αυτό...

...ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει δύναμη στους δικούς του.






Δεν υπάρχουν σχόλια: