Translate

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Περί "Σέχτας"

Από τον Δημήτρη Μπεκιάρη


(TO KEIMΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ" ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009)


Μια συζήτηση που πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες, αλλά κυρίως στις ημέρες μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι η διασύνδεση της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα ή με τον υπόκοσμο γενικότερα.
Μαφιόζικο χτύπημα θύμισε η εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα από τη «Σέχτα Επαναστατών», τον περασμένο Ιούνιο.
Πολλές φορές η φιλολογία ή η παραφιλολογία γύρω από τη σχέση της δράσης των ενόπλων ομάδων με το κοινό ποινικό έγκλημα έχει αγγίξει τα όρια της υπερβολής.
Στην περίπτωση, όμως, της «Σέχτας Επαναστατών» φαίνεται ότι ενδεχομένως υφίσταται η διασύνδεση με συγκεκριμένα τμήματα του υποκόσμου.

Οι συνομιλίες του Παναγιώτη Βλαστού –τις οποίες κατέγραψε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με τον τεχνολογικά εξελιγμένο κοριό–, ενός δηλαδή εκ των βασικών κατηγορουμένων για τη δράση του «νέου συνδικάτου του εγκλήματος» ή αλλιώς της «Συμμορίας των 16», ο οποίος φέρεται να γνώριζε τη συνδεσμολογία βόμβας της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών» οδηγούν σε κάποια πρώτα συμπεράσματα και αποτελούν μια καλή αρχή για τις έρευνες. Εκτός αυτού όμως κύκλοι της κυβέρνησης αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. διοχετεύουν σήμερα προς πάσα κατεύθυνση ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι διωκτικές αρχές ακουμπούν την τρομοκρατία.
Η ΕΥΠ, μετά την υποβάθμισή της σε εγχώρια διωκτική αρχή με την τοποθέτηση εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη θέση του διοικητή, θα συμμετάσχει και η ίδια στις έρευνες και όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση «τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά». Το ερώτημα όμως παραμένει: Ποιων κέντρων τα συμφέροντα και τους σκοπούς εξυπηρετεί η «Σέχτα Επαναστατών», από τη στιγμή που διασυνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως η εξάρθρωση του «νέου Συνδικάτου του εγκλήματος», το οποίο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, είχε υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα;



Η σύνδεση
Μια συνομιλία, την οποία κατέγραψε ο τεχνολογικά εξελιγμένος κοριός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ανάμεσα στους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση της δραστηριότητας του συνδικάτου του εγκλήματος Παναγιώτη Βλαστό και Γιώργο Τρομπούκη υπήρξε η αρχή του νήματος προκειμένου οι Αρχές να ξεκινήσουν τη διερεύνηση της σχέσης της τρομοκρατίας με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα και τμήματα του υποκόσμου.
Στην πραγματικότητα, όπως είχα αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο στην «Διπλωματία», οι Αρχές είχαν τα στοιχεία για τη σύνδεση της «Σέχτας Επαναστατών» με τους «ληστές με τα μαύρα» και με κυκλώματα του υποκόσμου που έχουν την έδρα τους σε φυλακές στην Κρήτη, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η οργάνωση είχε «χτυπήσει» το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Σήμερα όμως, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, τα CD που έχει στα χέρια της η ΕΥΠ είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.
Η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία εμφανίστηκε μετά τα «Δεκεμβριανά του 2008», χαρακτηρίζεται κυρίως από τη σκληρότητα της δράσης της και της διατύπωσης του λόγου της, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ανάγνωση των προκηρύξεών της.
Στη συγκεκριμένη οργάνωση ανήκει η ενέργεια της εκτέλεσης του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα, τον οποίο «βρήκαν» οι 24 σφαίρες της «Σέχτας Επαναστατών» έξω από το σπίτι της μάρτυρος για την υπόθεση του ΕΛΑ Σοφίας Κυριακίδου. Επρόκειτο για την πρώτη ανθρώπινη απώλεια από πυρά ένοπλης οργάνωσης, μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και του ΕΛΑ. Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης θύμισε «μαφιόζικο χτύπημα». Ποια είναι όμως η σχέση που μπορεί να έχει η «Σέχτα Επαναστατών» με την ομάδα Βλαστού;
Ο ίδιος ο Βλαστός στη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Τρομπούκη ανέφερε ότι γνώριζε τα περί της συνδεσμολογίας της βόμβας που είχε τοποθετήσει η «Σέχτα Επαναστατών» και η οποία δεν είχε εκραγεί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει ο Βλαστός, η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν η ίδια με της βόμβας που μέλη του Συνδικάτου του Εγκλήματος είχαν μεταφέρει στην Άρτα, με σκοπό να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής.
Το ερώτημα που τίθεται εδώ και καιρό είναι «πώς ο Βλαστός γνώριζε τα σχετικά με τη συνδεσμολογία της βόμβας της “Σέχτας Επαναστατών”»;
Είτε λοιπόν το οργανωμένο έγκλημα συνιστά βασικό προμηθευτή των ενόπλων οργανώσεων είτε η «Σέχτα Επαναστατών» αποτελεί το καμουφλαρισμένο με ψευδοϊδεολογικό μανδύα μακρύ χέρι του εγχώριου εγκλήματος και κάποιων πανίσχυρων συμφερόντων, τα οποία προς το παρόν παραμένουν καλά κρυμμένα στο σκοτάδι. Αλήθεια, η «Σέχτα Επαναστατών» εκτελεί τις… παραγγελίες εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας;


Οι ληστές με τα μαύρα, η «Σέχτα», τα Scorpion και η Κρήτη
Η «Δ» έχει γράψει εδώ και μήνες ότι οι Αρχές προσανατολίζουν τις έρευνες γύρω από τη «Σέχτα Επαναστατών» στη δραστηριότητα των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα», υπόθεση για την οποία μετά τη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της οδού Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Ιανουαρίου 2006, είχε συλληφθεί ο σπουδαστής των ΤΕΙ και αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Για την ίδια υπόθεση οι Αρχές εδώ και κάτι παραπάνω από τρία χρόνια αναζητούν τους αδελφούς Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και τον Γιώργο Τσιρώνη.
Πολύ καλά ενημερωμένοι κύκλοι, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστήριζαν ότι η «Σέχτα Επαναστατών» σχετίζεται με αυτόν τον πυρήνα προσώπων τα οποία ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Ειδικότερα ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο της δράσης του χώρου, θεωρείται από τους πιο «σκληρούς».
Ένα από τα πρώτα στοιχεία, που εξαρχής κίνησε το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών και των εγχώριων αρχών ασφαλείας, ήταν η χρήση υποπολυβόλων Scorpion από την οργάνωση. Πρόκειται για τα ίδια όπλα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι «ληστές με τα μαύρα», ενώ μετά τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Γιάννη Δημητράκη στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην κατοχή του βρέθηκαν δύο Scorpion.
Το Scorpion έγινε το όπλο-σύμβολο της οργάνωσης και με αυτό «σφράγισαν» (δύο Scorpion που πλαισιώνουν ένα αστέρι είναι το σύμβολο της οργάνωσης) την τελευταία προκήρυξη με την οποία η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα.
Η χρήση του Scorpion, βέβαια, αποτέλεσε εξ αρχής ένα νέο στοιχείο στη δράση των ενόπλων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Υπό μία έννοια όμως το στοιχείο αυτό λειτούργησε καθοδηγητικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις έρευνες των Αρχών που προσανατολίστηκαν στην Κρήτη.
Εδώ και πολύ καιρό έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι η Κρήτη αποτελεί τον κύριο χώρο τροφοδοσίας με οπλισμό των νέων οργανώσεων, είτε πρόκειται για τη «Σέχτα Επαναστατών» είτε για τον «Επαναστατικό Αγώνα». Για παράδειγμα, ενώ από κάποια κέντρα κατεβλήθη προσπάθεια να αναζητηθεί το κέντρο παροχής της ρουκέτας με την οποία ο «Επαναστατικός Αγώνας» «χτύπησε» την αμερικανική πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007 (είτε στο Κοσσυφοπέδιο είτε στην Αλβανία) και να εντοπιστούν οι διαδρομές των ρουκετών στους δρόμους που συνδέουν τα Βαλκάνια με την Ελλάδα, καλά πληροφορημένες πηγές –και η «Δ» έχει δημοσιεύσει από τότε αυτά τα στοιχεία– επέμεναν ότι η διαδρομή της ρουκέτας που είχε ως στόχο τον θυρεό της αμερικανικής πρεσβείας, μέχρι να φτάσει εκεί είχε ακολουθήσει τη διαδρομή Λίβανος – Κύπρος – Κρήτη - Αθήνα. Εξάλλου θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να διακινηθεί μια ρουκέτα που προορισμό θα έχει να χτυπήσει την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα κάτω από την μύτη των ίδιων των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν ισχυρή παρουσία, στρατιωτική, πολιτική και οικονομική, στα Βαλκάνια.
Στην περίπτωση της «Σέχτας Επαναστατών» θεωρείται εδώ και πολλούς μήνες σχεδόν βέβαιο ότι τα Scorpion, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τμήματα του υποκόσμου, προέρχονται από την Κρήτη.
Το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών είχε στραφεί στη Μεγαλόνησο, δεδομένου ότι το εμπόριο όπλων και η διακίνηση Καλάσνικοφ και Scorpion συνιστούν μια ιδιαίτερα διαδομένη διαδικασία. Η ίδια η χρήση τέτοιων όπλων από πρόσωπα του κοινού ποινικού εγκλήματος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κρήτη.
Παράλληλα οι Αρχές εξετάζουν με συστηματικό τρόπο τις περιπτώσεις των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στα Ζωνιανά, στον Μυλοπόταμο και στα Ανώγεια της Κρήτης αλλά και σε κάποια διαμετακομιστικά κέντρα στη νότια Κρήτη ή στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Η έρευνα της ΕΥΠ και ένα μέρος των συνομιλιών το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό –και ίσως δεν γίνει ποτέ–, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, περιέχει σημαντικότατες πληροφορίες για την εμπλοκή κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος και της νύχτας που σχετίζονται με την Κρήτη στην υπόθεση της δράστηριότητας της «Σέχτας Επαναστατών». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «μπορεί η συνομιλίες να αποκαλύψουν την εμπλοκή ισχυρών ονομάτων από την Κρήτη και επιχειρηματιών, και τότε θα προκληθεί… σεισμός στην πολιτική και στην οικονομία της χώρας».
Η ύπαρξη μιας ιδιότυπης ομερτά φρενάρει εδώ και πολύ καιρό, εδώ και δεκαετίες θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς, τις έρευνες. Η ομερτά ισχύει μεταξύ πανίσχυρων επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων, αλλά ακόμη και μεταξύ αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού ή απόστρατων αξιωματικών που εμπλέκονται, ήδη από την δεκαετία του 1980, στο λαθρεμπόριο όπλων –το οποίο ανθεί στο νησί– και στο εμπόριο ναρκωτικών.


Ο Βλαστός και ο Δημητράκης
Ένα από τα βασικά σημεία που εξετάζουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές σχετικά με τη δραστηριότητα του Συνδικάτου του Εγκλήματος αλλά και με τη δράση της «Σέχτας Επαναστατών» είναι τα κοινά κέντρα τροφοδοσίας και εξοπλισμού τόσο της λεγόμενης «ομάδας Βλαστού» όσο και της ένοπλης οργάνωσης. Αξιωματικοί των αρχών ασφαλείας της χώρας, συνδέοντας τη «Σέχτα Επαναστατών» με την ομάδα των «ληστών με τα μαύρα», αναζήτησαν και τους τρόπους με τους οποίους η οργάνωση παραλάμβανε όπλα και εκρηκτικές ύλες. Έτσι διερεύνησαν τις επαφές που ανέπτυξε ο Γιάννης Δημητράκης με ποινικούς κρατούμενους τόσο στις φυλακές Αλικαρνασσού όσο και στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου μεταφέρθηκε αργότερα.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές όταν ο Γιάννης Δημητράκης, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη, εντάχθηκε απευθείας στην ομάδα του Παναγιώτη Βλαστού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βλαστός οργάνωνε προσεκτικά την απόδραση του Δημητράκη,όταν θα πραγματοποιείτο η μεταγωγή του. Το σχέδιο ωστόσο δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας ενός τυχαίου περιστατικού, δηλαδή εξαιτίας της συμπλοκής του Γιάννη Δημητράκη με έναν άλλο κρατούμενο. Εκείνος ο κρατούμενος ήταν ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, γνωστός αλλιώς ως «Περίανδρος της Χρυσής Αυγής». Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Βλαστός σκόπευε, εξαιτίας εκείνου του τυχαίου γεγονότος που ματαίωσε την απόδραση του Δημητράκη, να ενεργοποιήσει συμβόλαιο θανάτου, το οποίο τελικά δεν εκτελέστηκε ποτέ.
Σε αυτή τη βάση οι Αρχές αναζητούν τη σχέση της «Σέχτας Επαναστατών» με το κοινό ποινικό έγκλημα.
Οι μέχρι στιγμής εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δραστηριότητας των «ληστών με τα μαύρα» Γιάννης Δημητράκης, Σίμος και Μάριος Σεϊσίδης και Γιώργος Τσιρώνης έχουν πλούσιο βιογραφικό σε ό,τι έχει να κάνει με τη δράση τους στον χώρο. Ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον σκληρούς, σε ηλικία 19 ετών, το 1995, είχε κατηγορηθεί για εμπρησμούς αυτοκινήτων, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, στην επεισοδιακή κατάληψη του Πολυτεχνείου στις 17 του μήνα, με την άρση του ασύλου και την έφοδο της Αστυνομίας που είχε ακολουθήσει, ο ίδιος είχε συλληφθεί (συνολικά είχαν γίνει περίπου 500 συλλήψεις και προσαγωγές) από την ΕΛ.ΑΣ.
Το 2000 η Αστυνομία τον αναζητούσε ως έναν εκ των υπευθύνων για τη συμμετοχή σε σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Θέατρο Πέτρας και το ίδιο έτος είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στο Παγκράτι.


Διαβρωμένη ή εντεταλμένη;
Ένα ακόμη ερώτημα που θέτουν σοβαροί και πολύ καλά πληροφορημένοι κύκλοι είναι αν η «Σέχτα Επαναστατών» έχει διαβρωθεί είτε από υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών, ελληνικές ή ξένες, είτε από τμήματα του υποκόσμου που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και έξω από την Αττική, σε ολόκληρη τη χώρα, ή ακόμη από πανίσχυρα εξωθεσμικά, δομημένα, οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ή αν οι «πιστολέρο» της οργάνωσης με την απαραίτητη επένδυση ενός ημιμαθούς συντάκτη προκηρύξεων, αποτελούν τα εντεταλμένα όργανα όλων των παραπάνω ισχυρών συμφερόντων. Άγνωστο παραμένει αν οι έρευνες θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «όλες οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες ασφαλείας, είτε πρόκειται για την ΕΥΠ είτε για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σχετικά με την υπόθεση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι επιχειρούν το κουκούλωμα».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτή τη βάση έχει η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από καιρό στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι νέες οργανώσεις είναι διαβρωμένες από τις μυστικές υπηρεσίες. Άραγε κάποιες μυστικές υπηρεσίες διαδραματίζουν καθοδηγητικό ρόλο, ανοικτά ή όχι, στο εσωτερικό οργανώσεων όπως η «Σέχτα Επαναστατών», η «ΕΝΕΔΡΑ» και ο «Επαναστατικός Αγώνας»; Ας υπενθυμιστεί ότι η «Σέχτα Επαναστατών» ήταν η μοναδική από τις οργανώσεις που είχε απαντήσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο σε όσα υποστήριζε ο Τζωρτζάτος, σε αντίθεση με τον «Επαναστατικό Αγώνα» ο οποίος είχε τηρήσει σιγήν ιχθύος και στην περίπτωση του οποίου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν «βλέπουν» άμεση διασύνδεση με το «Συνδικάτο του Εγκλήματος», στον βαθμό τουλάχιστον που την εντοπίζουν στην περίπτωση της «Σέχτας Επαναστατών». Ας υπενθυμιστεί επίσης ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είχε ασκήσει κριτική στον «Επαναστατικό Αγώνα» για την επιλογή του να χτυπά αστυνομικούς στόχους μέσα από τα «άβατα» του χώρου, όπως είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2008 μέσα από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Γουδί και τον περασμένο Ιανουάριο στα Εξάρχεια.
Ένα άλλο σημείο που προκαλεί έντονο σκεπτικισμό είναι το γεγονός ότι η «Σέχτα Επαναστατών» απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία. Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις που διατύπωσε το γνωστό think tank του Stratfor, το οποίο διασυνδέεται άμεσα με την CIA, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν βρίσκεται η «Σέχτα Επαναστατών» αλλά ο «Επαναστατικός Αγώνας», παρά το γεγονός ότι η οργάνωση με τα Scorpion ανέλαβε την ευθύνη με σχετική προκήρυξη, το περιεχόμενο της οποίας έχει δημοσιοποιηθεί. Ακόμη και ξένοι αξιωματούχοι οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα εκφράζουν σήμερα τον προβληματισμό τους για όσα συμβαίνουν.
Ακόμη και αν η «Σέχτα Επαναστατών» αποτελεί ένα ελεγχόμενο «συνδικάτο» «πιστολέρο» που χρησιμοποιούν κάποιον ιδεολογικό μανδύα για τις πράξεις τους, τότε ο φόβος εντείνεται, αν λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην υπόθεση της δράσης του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» και των παρεμβάσεων στην ΕΥΠ η οργάνωση εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο παράγοντα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένους κύκλους εγχώριων αλλά και ξένων υπηρεσιών, «το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης», αν και όποτε έρθει, θα είναι ενδεικτικό, αναλόγως και με τον βαθμό επιχειρησιακής δυσκολίας, σχετικά με το πού μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση. Κανένας όμως σε αυτούς τους κύκλους δεν πιστεύει ότι ο πυρήνας των αποφάσεων που λειτουργεί καθοδηγητικά για τη δομή και τις ενέργειες της οργάνωσης περιορίζεται αποκλειστικά σε κάποιους αδαείς δήθεν ιδεολόγους και σε κάποιους επαγγελματίες «πιστολέρο».

Πηγή: Κουρδιστό Πορτοκάλι


Βλέπε επίσης: http://www.antinews.gr/?p=54475


Δεν υπάρχουν σχόλια: