Translate

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

H Διεθνής Ένωση για την Προστασία των Δημοσιογράφων, καταγγέλλει τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Την οργή και την αγανάκτησή της για την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στην Αθήνα εξέφρασε η Διεθνής Ένωση για την Προστασία των Δημοσιογράφων The Committee to Protect Journalists η οποία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφου του δολοφονηθέντος στο δίκτυο BBC ο Σωκράτης Γκιόλιας, επρόκειτο να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Παραθέτει επίσης δήλωση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών των Αθηνών, κ. Πάνου Σόμπολου σύμφωνα με την οποία «κάποιος ήθελε να σιωπήσει ένας πολύ καλός δημοσιογράφος που είχε ενοχλήσει πολλούς με τις έρευνές του».

Η συντονίστρια του προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία κ. Nina Ognianova, εξέφρασε τα συληπητήρια της Ένωσης στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Σωκράτη Γκιόλια και ζήτησε από τις αρχές να διεξάγουν «ενδελεχή έρευνα για τη δολοφονία του συναδέλφου εξετάζοντας ως πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία τη δημοσιογραφική του δουλειά».
Η Committee to Protect Journalists εδρεύει στη Ν. Υόρκη και ιδρύθηκε το 1981 από μια ομάδα διεθνών ανταποκριτών για να καταγράφει την τις διώξεις δημοσιογράφων από αυταρχικά καθεστώτα. Είναι η οργάνωση που κάθε χρόνο καταρτίζει τον κατάλογο των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν ασκώντας το λειτούργημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: