Translate

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μαζί τα αποπληρώσαμε

Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.
Η διάταξη ορίζει  την αποληρωμή από το Δημόσιο δανείου 95 εκατ. ευρώ, που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα το Μέγαρο Μουσικής, με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο. 
Το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα και το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος, χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νόμου, το δάνειο θα πληρώνεται από το Δημόσιο "Προς αποφυγή εμπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και ενόψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου". 
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: