Translate

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Από τον Βιολιστή στη Στέγη στο Ζορμπά τον Έλληνα

Ο σταρ που έπαιξε τον “Βιολιστή στη Στέγη” πρόκειται να παίξει τον Αλέξη Ζορμπά, τον διανοητή διευθυντή ενός ανθρακωρυχείου στην Κρήτη και εργάτη στο ορυχείο.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων για το 2011-2012 του Θεάτρου Gesher της Γιάφας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει για τον Απρίλιο μία παράσταση του “Ζορμπά του Έλληνα” με πρωταγωνιστή τον διεθνούς φήμης ηθοποιό Chaim Topol. Το έργο, που παρουσιάζει την ιστορία της σχέσης ανάμεσα στον διανοητή διευθυντή ενός ανθρακωρυχείου της Κρήτης και ενός εργάτη στο ίδιο εργοστάσιο, του Αλέξη Ζορμπά, θα διευθύνει ο Βούλγαρος Alexander Morfov, που είχε επίσης διευθύνει και την παράσταση “Δον Ζουάν” του θεάτρου Gesher.
Ο 76χρονος Topol έχει βραβευθεί στο παρελθόν με τα βραβεία Oscar και Tony και με δυο Χρυσές Σφαίρες. Στο Ισραηλινό Φεστιβάλ του 2008 επίσης, τιμήθηκε για την προσφορά του στον Ισραηλινό πολιτισμό.
Ο Topol, ίσως ο πιο γνωστός ηθοποιός στο εξωτερικό για την ερμηνεία του ως Tevye στο φιλμ “Βιολιστής στη Στέγη”, πρωταγωνίστησε στη σκηνή του θεάτρου Gesher πριν περίπου μια δεκαετία με την παράσταση “Ο Διάβολος από τη Μόσχα”. Το έργο κέρδισε το 2001 έξι Βραβεία Ισραηλινού Θεάτρου.
Μεταξύ άλλων παραστάσεων στο θέατρο Gesher κατά την προσεχή περίοδο, περιλαμβάνεται και η θεατρική διασκευή του βιβλίου του Meir Shalev “Ένα περιστέρι και ένα Αγόρι”. Την παράσταση που θα ανέβει τον Οκτώβριο, θα επενδύσει μουσικά ο συνθέτης Shlomo Gronich και θα πρωταγωνιστήσουν οι Moshe Ivgi και Sasha Demidov.
Η πλοκή του βιβλίου του Shalev περιλαμβάνει δύο ιστορίες που αφορούν την κατάσταση στη χώρα τις δεκαετίες του 1940 και του 1990 και την αγάπη που μοιράζονται ένα αγόρι από την Κοιλάδα του Ιορδάνη και ένα κορίτσι από το Τελ Αβίβ, που εκτρέφει ταχυδρομικά περιστέρια για την πατριωτική μυστική οργάνωση Haganah κατά την περίοδο προ της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ. Η απόφαση για τη θεατρική διασκευή του βιβλίου του Shalev αποτελεί τμήμα της ευρύτερης προσπάθειας του θεάτρου Gesher να ανεβάσει έργα βασισμένα σε Ισραηλινά μυθιστορήματα. Το σενάριο για το βιβλίο του Shalev έγραψαν οι Roi Chen και Yevgeny Arye.
Άλλες θεατρικές παραγωγές που σχεδιάζονται για την επόμενη σεζόν είναι η “Τζέσικα”, βρετανικό έργο για ένα λογιστή και ένα σκυλί και με πρωταγωνιστή τον Dvir Benedek και  “Ο Ψεύτης”, έργο εμπνευσμένο από τους θεατρικούς συγγραφείς Pierre Corneille και Carlo Goldoni

http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=1799:2011-06-10-07-14-10&catid=67:2010-09-12-08-54-44&Itemid=75

Δεν υπάρχουν σχόλια: