Translate

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τους χριστιανούς της Συρίας



«Το μείζον θέμα της προστασίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής, έφερε ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης η βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτό Ντόρα Μπακογιάννη, με τη μορφή καταθέσεως σχετικού ψηφίσματος, που έγινε ομόφωνα δεκτό από το σύνολο της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το ψήφισμα, αναφέρεται στις διώξεις Χριστιανών στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, την πρόσφατη απαγωγή των δύο Ορθόδοξων επισκόπων, του Ελληνορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας Παύλου ( Μπούλος Γιαζιτζί) και του Συρορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου Ιωάννη ( Γιοχάνα Ιμπραχίμ), στις 22 Απριλίου, που έκτοτε δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και κρατούνται από τους απαγωγείς τους, αλλά και γενικότερα στις ταραχές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο που απειλούν με αφανισμό το Χριστιανισμό».
Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί αποφεύγουν να αγγίξουν το θέμα. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έπρεπε να έχει ασχοληθεί εδώ και καιρό. Οι κοινότητες των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, οι αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες έχουν σχεδόν αφανισθεί τα τελευταία χρόνια. Περισσότεροι από 100.000 χριστιανοί του Ιράκ εξοντώθηκαν από φανατικούς ισλαμιστές κάτω από τη μύτη του αμερικανικού στρατού. Στην Αίγυπτο οι κόπτες διώκονται συστηματικά, στον εμφύλιο της Συρίας τα θύματα είναι κυρίως χριστιανοί. Αν δεν επέμβει δυναμικά η διεθνής κοινότητα αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η πολιτική αδιαφορία της Ευρώπης έχει τις ρίζες της στη μισαλλοδοξία που εκφράζεται διεθνώς εναντίον των χριστιανών
Ακόμη και στην ίδια την Ευρώπη όπου υποτίθεται ότι επικρατεί μια «κοσμική ουδετερότητα» και «ελευθερία της έκφρασης». Στα λόγια. Στην πράξη, πολιτικοί, διανοούμενοι και μέσα ενημέρωσης είναι πολύ προσεκτικοί, προκειμένου να μην προσβάλουν τις ευαισθησίες των μουσουλμάνων αλλά έτοιμοι να επιδοκιμάσουν, όσους διασύρουν τους χριστιανούς, απονέμοντας μάλιστα και τα εύσημα, «για το θάρρος που επέδειξαν εκφράζοντας τη γνώμη τους».
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί που συνωστίζονται στην πρώτη σειρά διαφόρων θρησκευτικών τελετών, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν κάμερες ή πλησιάζουν εκλογές.
Μπορούν όμως οι ίδιοι να δηλώσουν δημοσίως «είμαι χριστιανός» και για παράδειγμα, «νηστεύω Τετάρτη και Παρασκευή», «παρακολουθώ τη λειτουργία» ή «εξομολογούμαι», όπως είχε πει κάποτε ο Τζούλιο Αντρεότι στην Οριάνα Φαλάτσι, χωρίς τον κίνδυνο να διασυρθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: