Translate

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Αντίδραση του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ για Ιρλανδό βουλευτή που συνέκρινε συνάδελφό του με τον Γκαίμπελς επειδή υπεράσπιζε το Ισραήλ.

Το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ κατήγγειλε τον Ένγκους Ο’ Σνόνταϊ, βουλευτή του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία, διότι συνέκρινε με τον ναζί Γιόζεφ Γκαίμπελς έναν εβραίο συνάδελφό του, τον Σάτερ, που υπεράσπιζε μιλώντας στην ιρλανδική Βουλή, την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, αποδίδοντας την ευθύνη στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, ζήτησε από τον ιρλανδό πρωθυπουργό Μπράιαν Κάουεν «να καταδικάσει δημοσίως» τις δηλώσεις του βουλευτή του Σιν Φέιν και να «εκφράσει τη συγγνώμη εκ μέρους της ιρλανδικής κυβέρνησης» στον άλλο βουλευτή Άλαν Σάτερ. Εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή και ο ίδιος ο Ένγκους Ο’ Σνόνταϊ, αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη.
Το Σιμόν Βίζενταλ ιδρύθηκε το 1977 ως οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με κύριο στόχο να διατηρήσει ζωντανές τις μνήμες του Ολοκαυτώματος.
Πήρε το όνομά του από τον διάσημο κυνηγό των Ναζί Σιμόν Βίζενταλ, που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2007 στη Βιένη σε ηλικία 96 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: