Translate

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τη σύλληψη του ηγέτη των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ ανακοίνωσε ο στρατός του Πακιστάν


Τη σύλληψη του εκπροσώπου των ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ο πακιστανικός στρατός, ο οποίος διεξάγει εδώ και πέντε μήνες μια τεράστια επιχείρηση κατά των ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα. "Ο εκπρόσωπος Μούσλιμ Χαν και τέσσερις ηγέτες των ταλιμπάν συνελήφθησαν στην κοιλάδα Σουάτ σε μια επιτυχή επιχείρηση" δήλωσε ο αντιστράτηγος Ατάρ Αμπάς.
Ο Μούσλιμ Χαν, είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των Ταλιμπάν με σπουδές στη Σαουδική Αραβία ενώ έχει μείνει επτά χρόνια στη Βοστώνη των ΗΠΑ σαν ζωγράφος και έχει διατελέσει περιφερειακός πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του μεγαλύτερου κόμματος του Πακιστάν.
Ήταν επικεφαλής των Ταλιμπάν του Σουάτ από τον Απρίλιο του 2007 που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τον πακιστανικό στρατό κατά τις οποίες 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ 3.000.000 Πακιστανοί έγιναν πρόσφυγες. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Πακιστάν έχουν καταγγείλει τους Ταλιμπάν σαν υπεύθυνους για τις επιθέσεις εναντίον σχολείων και εναντίον χριστιανικών μειονοτήτων στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Η επαρχία του Σουάτ συνορεύει προς βορά με την επαρχία των Καλάς όπου πριν λίγες μέρες απήχθη ο Έλληνας εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: