Translate

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Νέες απειλές από το Μπιν Λάντεν

Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων και του πακιστανικού στρατού στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο νέο μήνυμά του, ο ηγέτης της αλ Κάιντα. «Αν σταματήσετε τον πόλεμο, τότε έχει καλώς. Αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα». υπογραμμίζει.
Στο ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα ο Οσάμα μπιν Λάντεν «προειδοποιεί» επίσης τους Αμερικανούς για τις στενές σχέσεις της κυβέρνησής τους με το Ισραήλ.
"Ήρθε ο καιρός να ελευθερωθείτε από τον φόβο και την ιδεολογική τρομοκρατία των νεο-συντηρητικών και του ισραηλινού λόμπι", επισημαίνει ο αρχηγός της αλ Κάιντα. "Ο λόγος της διαμάχης μας είναι η υποστήριξή σας προς το σύμμαχό σας Ισραήλ που έχει καταλάβει τη γη μας στην Παλαιστίνη", συνεχίζει. Το μήνυμα έχει τίτλο "Επιστολή προς τον Αμερικανικό Λαό" και διαρκεί περίπου έντεκα λεπτά. Στο μήνυμα ο Μπιν Λάντεν αναφέρεται στην ομιλία του αμερικανού προέδρου στο Κάιρο τον Ιούνιο, αλλά και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ που επέκρινε την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, στοιχεία που σημαίνουν ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε πρόσφατα.

"Μόνο το πρόσωπα άλλαξαν στον Λευκό Οίκο. Ο Ομπαμα είναι ένας αποδυναμωμένος άνθρωπος. Δεν έχει την ικανότητα να σταματήσει τον πόλεμο", καταλήγει ο ηγέτης της πιο επικίνδυνης στον κόσμο τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: