Translate

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Αίγυπτος: Η μάχη της παρθενίας


Ο διάσημος φιλόλογος Abdul Mouti Bayoumi, ζήτησε ώστε όσοι συλλαμβάνονται να εισάγουν και να εμπορεύονται συσκευή που χρησιμεύει για την απομίμηση της παρθενιάς να τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου, όπως άλλωστε ορίζει ο μουσουλμανικός νόμος της σαρία.
Η συσκευή αυτή, τοποθετείται μέσα στο γυναικείο κόλπο, και αυτό το οποίο κάνει, είναι να απελευθερώνει μια μικρή ποσότητα αίματος κατά τη σεξουαλική επαφή ώστε μια γυναίκα να μπορεί να προσποιηθεί την πρώτη νύχτα του γάμου της ότι είναι παρθένα.
Για τις Αιγύπτιες μουσουλμάνες θεωρείται μια φθηνή και απλή εναλλακτική λύση προκειμένου να αποφύγουν την «παρθενορραφή» χειρουργική επέμβαση την οποία προσφέρουν παράνομα ορισμένες κλινικές της Μέσης Ανατολής.
Η συσκευή διατίθεται προς πώληση στη Συρία στην τιμή των 15 δολαρίων.
καθηγητής Bayoumi, του Al-Azhar University, υποστηρίζει ότι η χρήση της υπονομεύει την ισλαμική ηθική και οδηγεί τις γυναίκες στην πορνεία, που θεωρείται στο Ισλάμ θανάσιμο αμάρτημα και τιμωρείται με θάνατο.
Βέβαια, και στην περίπτωση που μια γυναίκα δεν βρεθεί παρθένα κατά την περίφημη πρώτη νύχτα, την ίδια τύχη θα έχει, οπότε …


Πηγή: BBC news http://news.bbc.co.uk/
Βλέπε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: