Translate

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Το «Αντίπολον» αλλάζει

Το «Αντίπολον» αλλάζει.
Στη θεματολογία του αλλά και στον τρόπο που τα λέμε. Μη φανταστείτε λόγω των εκλογών αν και μπορεί να δείτε και κάποιο τέτοιο θέμα. Αν οι πολιτικοί μας μπορούσαν να μας φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο θα το είχαν κάνει. Αλλά δεν μπορούν. Θα μείνουμε στη μάχη των πολιτισμών , αλλά θα την κάνουμε μάχη για τον πολιτισμό. Δεν μισούμε το Ισλάμ. Μισούμε το να τιμωρείται σωματικά ένας άνθρωπος ή να θανατώνεται επειδή αισθάνθηκε ερωτευμένος. Δεν μισούμε τα δόγματα. Μας κουράζουν οι δογματικοί.
Δεν είμαστε εδώ για να απαξιώσουμε ή να προσβάλουμε γνωστούς ανθρώπους για να νοιώσουμε σημαντικοί ή από συμφέρον, δεν είμαστε μια συμμορία εξαγορασμένη από ειδικά συμφέροντα.
Είμαστε ένας πόλος «αντί». Όχι γιατί θυμώσαμε και θέλουμε να πάμε ανάποδα στο ρεύμα. Επειδή σκεφτόμαστε διαφορετικά. Είμαστε μέσα στο σύστημα και πάμε με το «ρεύμα». Αλλά θέλουμε να πάμε «αντίστροφα».

Το «Αντίπολον» αλλάζει.

Ελπίζουμε προς το καλύτερο, Το «σκάμε» λίγο από τα θρησκευτικά για να μιλήσουμε για τη ζωή μας. Να μιλήσουμε δυνατά καθαρά πάντα ευγενικά και κυρίως ελεύθερα. Να μιλήσουμε για πολιτισμό, δηλαδή για την πολιτική την τέχνη την κάθε μέρα μας που είναι διαφορετική για να μείνει ακριβώς η ίδια. Με ένα πάντα στόχο. Όπως έγραφε παλιά ο Μπωρίς Βιάν, «να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους».
Γιατί οι άνθρωποι έχουμε όρια. Η ανθρώπινη βλακεία όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: