Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Άρχισαν τα φάλτσα όργανα

«Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης».
Με αυτόν τον δακρύβρεχτο και απλοϊκό τρόπο σχολίασε την κατάργηση του υπουργείου, ο τελευταίος του υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης.
Αν ήταν μόνο ο κ. Καλαφάτης θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στη συναισθηματική φόρτιση. Αλλά δεν πρόκειται γι’ αυτό. Πρόκειται για μια συνολικότερη στάση και πολιτική συμπεριφορά στελεχών της αξιωματικής, πλέον, αντιπολίτευσης.
Δεν αντέδρασε μόνο ο κ. Καλαφάτης έτσι. Στις 7 Οκτωβρίου του 2009 η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» έχει σαν τίτλο, «καταργεί το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης» και καπέλο, δηλαδή υπέρτιτλο, «άρχισαν τα φάλτσα όργανα». Και φάλτσο κατά την -κυρίως παραταξιακή- νεοδημοκρατική εφημερίδα, είναι η κατάργηση ενός άχρηστου και χωρίς αρμοδιότητες υπουργείου όπου το μόνο πράγμα που «πληρώναμε» εκεί ήταν ο αμφιβόλου αποτελεσματικότητας συμβολισμός του.
Την άλλη μέρα επανέρχεται χαρακτηρίζοντας «έγκλημα», την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας. Εξίσου αρνητικός, αν και περισσότερο ήπιος, ήταν ο τ. υφυπουργός του υπουργείου κ. Πάνος Καμένος, κατά την τελετή της παράδοσης του υπουργείου στη Δραπετσώνα.
Και γιατί είναι έγκλημα η κατάργηση ενός δυσκίνητου και γραφειοκρατικού μηχανισμού και η μεταφορά αρμοδιοτήτων που, ει μη τι άλλο, προκαλούσαν μια δυσώδη φημολογία;
Γιατί είναι έγκλημα η συγκρότηση μιας σύγχρονης και δυναμικής ακτοφυλακής που θα μπορούσε υπό ενιαία διοίκηση με την ΕΛΑΣ, να είναι πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, στην καταστολή του εμπορίου ναρκωτικών και του οικονομικού εγκλήματος;
Από πότε ένα συντηρητικό ευρωπαϊκό κόμμα διαφωνεί τόσο έντονα και τόσο ανοιχτά με τον περιορισμό του κράτους ένα τυπικό φιλελεύθερο μέτρο ή αν προτιμάτε ένα «λογικό» μέτρο;
Και συμφωνούν με τις απόψεις αυτές ο κ. Χατζιδάκης για παράδειγμα, ή ακόμη και ο κ. Αβραμόπουλος;
Είναι καλό να προσλαμβάνουμε αγροφύλακες για την καταδίωξη των «κονίκλων» όταν δεν έχουμε νοσοκόμες για να λειτουργήσουν οι εντατικές;
Τι θα πει αύριο η Νέα Δημοκρατία αν ο κ. Παπανδρέου συνεχίσει τον περιορισμό του Δημόσιου Τομέα, καταργώντας τις νομαρχίες;
Αν αναρωτηθούμε τι εκφράζει ιδεολογικά σήμερα το ελληνικό συντηρητικό κόμμα θα πάρουμε καμιά απάντηση ή πολύ περισσότερες από μια.
Στη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σήμερα, δυο τρία, ή και περισσότερα κόμματα.
Σαν κυβέρνηση προτίμησε την αδράνεια για να μην προκαλέσει την Αριστερά ή εσωκομματικές αντιδράσεις.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του υπουργείου Παιδείας, -κλασικό πεδίο ιδεολογικής διαμάχης- όπου σε πέντε χρόνια άλλαξε ένα βιβλίο και τρεις υπουργούς κάνοντας διάλογο, δηλαδή τίποτε.
Αν όμως δεν λύσει το ιδεολογικό πρόβλημα, ώστε να συγκροτήσει πολιτικό πρόγραμμα, το ίδιο θα κάνει και σαν αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: