Translate

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Χαρμόσυνο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην απογοήτευση που επκρατεί αναφέρεται ο Αρχεπίσκοπος Αθηνών

Χαρμόσυνο μήνυμα για την ενανθρώπηση του «Θείου Λόγου» απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Κ. Βαρθολομαίος στους απανταχού της γης Χριστιανούς, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι εκείνοι που πιστεύουν στον Ιησού, τη διδασκαλία και τις εντολές του, καθίστανται «φίλοι και κοινωνοί του Θεού». Κι αυτό -όπως σημειώνει ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα - «συντελείται αποκλειστικά μέσα στην Εκκλησία όπου ο άνθρωπος αναγεννάται».

O αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Κ. Ιερώνυμος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρεται στην απογοήτευση που επικρατεί γύρω μας και μας πληγώνει. Προβλήματα και οδύνες μαστίζουν κάθε γωνιά της γης, σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος όμως τονίζει ιδιαίτερα το χριστουγεννιάτικο μήνυμα ελπίδας. Γιατί, όπως σημειώνει, Χριστούγεννα σημαίνει ότι τίποτα πια, καμιά θλίψη, δυσκολία, τραγωδία δεν μπορεί να αφανίσει την ελπίδα, που αναδύεται από τη φάτνη του νεογέννητου Χριστού. Το σημαντικό μήνυμα της ελπίδας, όπως επισημαίνει, δεν θα πρέπει να χάνεται "μέσα σε πλαστικοποιημένες και κενές νοήματος τάχα γιορταστικές αποφάσεις". Χριστούγεννα, τονίζει ο αρχιεπίσκοπος, σημαίνει ότι η δυνατότητα της χαράς δεν έχει χαθεί από τον κόσμο".

Όλα τα μηνύματα των προκαθημένων της Ορθοδοξίας, στην ιστοσελίδα "Ειδήσεις της Ν.Α Ευρώπης" του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: