Translate

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

«Η ηθική κρίση είναι πιο σοβαρή για την ανθρωπότητα από την οικονομική κρίση»

«Η ηθική κρίση είναι πιο σοβαρή για την ανθρωπότητα από την οικονομική κρίση», τόνισε ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ευλογίας του την ημέρα των Χριστουγέννων «urbi et orbi» (προς την πόλη και την οικουμένη), από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Μπροστά στην κατάμεστη πλατεία, ο Πάπας δήλωσε μίλησε για «τις οδυνηρές συνέπειες των πολέμων και των συγκρούσεων» και τόνισε την ανάγκη της «φροντίδας των μεταναστών που σπρώχνονται μακριά από τους τόπους τους εξαιτίας της πείνας και των περιβαλλοντικών καταστροφών».

«Η Εκκλησία υποδέχεται τους μετανάστες με αγάπη, προσφέρει φροντίδα και αλληλεγγύη σε όσους χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές και την φτώχεια, ακόμα και στις πλούσιες χώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάπας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Ο Πάπας εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος μετά τη χθεσινή του περιπέτεια, όταν μια νέα γυναίκα, η Susanna Maiolo, προσπάθησε να τον προσεγγίσει, η φρουρά του Πάπα αιφνιδιάστηκε και οι σπασμωδικές αντιδράσεις των ανδρών της, προκάλεσαν την πτώση του ίδιου και του Γάλλου Καρδινάλιου, Σεβασμιότατου κ. Etchegaray λίγο πριν τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Βλέπε επίσης:
Στους ξεριζωμένους και τους πρόσφυγες έχει αφιερώσει ο πάπας Βενέδικτος 16ος την προσευχή του Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: