Translate

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Αϊτή: Το "Απόλυτο Κακό"

Η εικόνα των πτωμάτων που χρησιμοποιούνται για οδοφράγματα στην Αϊτή προκειμένου να μην μπορέσουν οι αρχές να εμποδίσουν τις λεηλασίες είναι η εικόνα του «Απόλυτου Κακού».
Στη μακρινή Καραϊβική, 70.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια και ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους αλλά οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000, όπως λέει ο αμερικανικός στρατός.
Όλα αυτά σε μια χώρα που ζει στην απόλυτη ένδεια και δυστυχία.
Δεν υπάρχουν τρόφιμα ούτε πόσιμο νερό και τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει.Η απόγνωση οδηγεί στην απελπισία.

Λεηλασίες παντού.
Χθες η αστυνομία σκότωσε έναν άνθρωπο και το πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άλλο.
Αγριότητα.
Η έντρομη ανθρωπότητα άργησε να συνέλθει από το αρχικό σοκ. Άργησε και να βοηθήσει. Το CNN μετέδωσε ζωντανά τη διάσωση πέντε ανθρώπων από τα ερείπια ενός σούπερ μάρκετ, σαν ένα είδος εξορκισμού.
«Εξορκισμός» είναι και η διεθνής βοήθεια.
Οι χώρες της Ε.Ε. εξετάζουν τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Αϊτή.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για κινητοποίηση εφέδρων ώστε να μετάσχουν στις ανθρωπιστικές αποστολές στην Αϊτή, όπου οι Η.Π.Α. έχουν ήδη αποστείλει 12.000 άνδρες.
Η Κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε την πραγματοποίηση Συνόδου στο Μόντρεαλ στις 25 Ιανουαρίου στην οποία θα μετάσχουν οι δωρήτριες χώρες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποστολή βοήθειας προς τη δοκιμαζόμενη Αϊτή.
Η ιταλική κυβέρνηση στέλνει στην Αϊτή το αεροπλανοφόρο Garibaldi και διαγράφει το χρέος της χώρας προς την Ιταλία.
Η χώρα μας αποστέλλει με ειδική απ' ευθείας πτήση Μπόινγκ 747 περίπου 25 υγειονομικούς, νοσηλευτές, διασώστες και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είναι αναγκαία για τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.
Όμως ο εχθρός δεν πολεμιέται.
Ο θάνατος είναι ο «εχθρός».
Η απόλυτη και ψυχρή παρουσία του είναι το σύνορο ανάμεσα στην «αλήθεια» και την «εικόνα». Την ευτυχία και τη δυστυχία. Την αγριότητα και την ανθρωπιά.
Γιατί ο Θεός επιτρέπει το κακό στον κόσμο;
Ίσως η αγαθή απορία των παιδικών μας χρόνων να μην απαντηθεί ποτέ.
Όμως το «απόλυτο κακό» θα φέρνει πάντοτε, έστω και με βίαιο και καταστροφικό τρόπο στο προσκήνιο, το αιώνιο ερώτημα για το νόημα της ζωής.
Όσοι πάντως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν σε φάρμακα ή άλλα υλικά, πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών στο τηλέφωνο 210-3683570.
Όσοι θέλουν να δώσουν χρήματα, ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι: 2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.
Τέλος η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα (όπως και παντού στον κόσμο), πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, έρανο στις καθολικές εκκλησίες για τα θύματα του σεισμού.

Πηγή: Attica Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: