Translate

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Οι όμορφες θυμώνουν πιο εύκολα

«Οι ομορφότερες γυναίκες δεν είναι και οι πιο έξυπνες, και αυτό είναι που κάνει πολλούς να πιστεύουν πως δεν υπάρχει Θεός» έγραφε πριν χρόνια, ο -παλιός καλός- Γούντι Άλεν στο «Χωρίς Φτερά».
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια όμως, απέδειξε πως οι γυναίκες που, -πιστεύουν πως- είναι οι πιο όμορφες, θυμώνουν περισσότερο και πιο εύκολα από τις άλλες.
Μελετώντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο δείγμα από 150 φοιτήτριες του πανεπιστημίου για τον τρόπο που διαχειρίζονται τις συγκρούσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι περισσότερο εμφανίσιμες νομίζουν ότι βρίσκονται καθημερινά σε πόλεμο.
Ήταν έτοιμες να αντιδράσουν με οργή κάθε φορά που πίστευαν ότι δεν έπαιρναν αυτό που τους άξιζε. Επιπλέον διέθεταν και ένα υψηλό δείκτη απαιτήσεων από τον εαυτό τους.
Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξαν και για την ομάδα των ανδρών με τη μόνη διαφορά πως εδώ τα «συμπτώματα» συνδυάζονταν με τη σωματική δύναμη και όχι με το κάλλος.
Οι επιστήμονες λένε ότι αυτά δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Πως πρόκειται για αναμενόμενα συμπεράσματα που έχουν σα βάση τις θεωρίες της εξέλιξης. Επιβιώνει δηλαδή ο ισχυρότερος.
Όπως και να έχει πάντως –για μες στο σπίτι- ας διαλέξουμε κάτι λιγότερο «φανταχτερό».
Τα ευρήματα της έρευνας εμφανίζονται στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δεν υπάρχουν σχόλια: