Translate

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Στη φυλακή ο αρχηγός της ιταλικής αίρεσης των Μάγια

Danilo Speranza, 62 ετών σήμερα κάτοικος Ρώμης. Επικεφαλής μιας ιδιόμορφης θρησκευτικής αίρεσης, που ονομάζεται «σέκτα των επτά βασιλέων των Μάγια» με χιλιάδες οπαδούς και έδρα, τη συνοικία Σαν Λορέντζο της Ρώμης.
Συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας της Ρώμης και κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά κορίτσια από 10 έως 12 ετών καθώς
και τις μητέρες τους ενώ τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Σπεράντζα, που κατηγορείται και για επαφές με μουσουλμάνους εξτρεμιστές «εγκλωβίστηκε» μετά από πολύχρονες έρευνες που περιλάμβαναν υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συζητήσεων και εγγράφων κυρίως από τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς και τα ακίνητα που είχε στο όνομά του και στο όνομα της αίρεσης. Σήμερα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις, της «εκβίασης» της «απειλής» και της «διακεκριμένης απάτης».
Ο «γκουρού» που είχε πείσει τους οπαδούς του ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος «τελευταίος βασιλιάς των Μάγια» ο μόνος που μπορούσε να τους βοηθήσει «να αλλάξουν το κάρμα τους και να περάσουν στη “Νέα Εποχή”», ίδρυσε την αίρεση το 1980, και χρησιμοποιούσε μια περίεργη «συνταγή» μεθόδων που περιλάμβανε γιόγκα, ανατολικές φιλοσοφίες ενώ υποσχόταν και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: