Translate

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ελεύθερος ο Θανάσης Λερούνης. «Δεν μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί σε τέτοιες ευαισθησίες»

Ο Δάσκαλος Θανάσης Λερούνης είναι ελεύθερος και βρίσκεται στην Ελλάδα. Αυτό σίγουρα το ακούσατε, καλά νέα μέσα σε αυτό το ζόφο!
Ελέυθερος πια ο Θανάσης Λερούνης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ήταν παρών και ο ειδικός απεσταλμένος του Πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ κ. Δημήτρης Δόλλης.

Συγκινημένος, ο κ. Λερούνης έδωσε στον πρωθυπουργό νομίσματα των Καλάς με ελληνικές επιγραφές και τον ευχαρίστησε για το προσωπικό του ενδιαφέρον, λέγοντας πως «δεν μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί σε τέτοιες ευαισθησίες».
Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση που αντιμετώπισε την απαγωγή μέσα στην προεκλογική περίοδο, αδιαφόρησε. Μάλιστα είχε ζητήσει από ενδιαφερόμενους και δημοσιογράφους να μην “σηκώνουν” το θέμα γιατί “εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις”. (Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις).
Οι κινητοποιήσεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από τους ίδιους τους Καλάς. Έκανε πολύ δουλειά στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρυσούλα Παπαδιέλη, το πήρε ζεστά η νέα κυβέρνηση και πολύ προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε ως προσωπικό απεσταλμένο στο Ισλαμαμπάντ, τον πρέσβη εκ προσωπικοτήτων κ. Δημήτρης Δόλλης που επισκέφθηκε πολλές φορές το Πακιστάν και μαζί με τον πρέσβη κ. Πέτρο Μαυροειδή συντόνισε την όλη προσπάθεια που οδήγησε στην απελευθέρωση του Έλληνα δάσκαλου εθελοντή.

Μπορούμε, νομίζουμε να πούμε ότι γράψαμε πρώτοι στην Ελλάδα, ότι υπήρξε αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς να καταβληθούν τα λύτρα που ζητούσαν οι Ταλιμπάν κάτι που είπε στις δηλώσεις του και ο κ. Λερούνης.
Τέλος καλό όλα καλά.
Πάντα γερός Δάσκαλε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια!


Βλέπε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: