Translate

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Βραβεία Μπότση: Βράβευση του Ανδρέα Χριστοδουλίδη του ΑΠΕ

Τις μέρες αυτές η ειδησεογραφία για τη Γάζα στηρίχθηκε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στις πληροφορίες που μετέδιδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραμένει παλιά και σταθερή αξία αν και κάποιες φορές πρέπει να αισθάνεται περιφρονημένο.
Λίγες μέρες πριν είχε βραβευτεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης, για την επιτυχημένη ανάδειξη του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου σε σύγχρονο φορέα έγκυρης και ταχείας διακίνησης πληροφοριών από όλο και σε όλο τον κόσμο.
Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης είναι η ψυχή του ΑΠΕ εδώ και δεκαετίες. Τον προηγούμενο χρόνο είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Διεθνή και Εθνικά Πρακτορεία Ειδήσεων», μια ιστορική παρουσίαση και τεκμηρίωση της πορείας των Πρακτορείων Ειδήσεων, που κάλυψε ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Αν και αποτελεί στο μεγαλύτερο μέρος του συλλογή των πανεπιστημιακών παραδόσεων του συγγραφέα, είναι συστηματικό και αρκετά εύχρηστο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα το σύστημα της δια βίου μάθησης, δηλαδή από τους εκπαιδευτές ενηλίκων όλων των βαθμίδων.
Κατά την απονομή των περσυνών βραβείων, το βραβείο του ιδρύματος είχε απονεμηθεί στον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Γιώργο Ταμπακόπουλο για την εισαγωγή της ψηφιακής τηλεόρασης στις υπηρεσίες του πρακτορείου.
Ας μας συγχωρήσει ο αναγνώστης την υπερβολή αλλά το ΑΠΕ δεν είναι ιδιωτικό μέσον και δεν συνηθίσει την αυτοπροβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: