Translate

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο "συνήθης στόχος" μητροπολίτης Μεσσηνίας. Σκληρή απάντηση του κ. Χρυσοστόμου στους επικριτές του

Νέα επίθεση δέχθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και δεν είναι η πρώτη φορά. Επιθέσεις έχει δεχθεί και για τις θέσεις του στην απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και για την απόδοση της Θείας Λειτουργίας στη Δημοτική. Αυτή τη φορά προκάλεσε την μήνιν του Μητροπολίτη Κυθήρων για τις θέσεις του στο θέμα του διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Το ειδησεογραφικό site amen.gr που δημοσιεύει την είδηση κάνει την εκτίμηση, επικαλούμενο σχόλια μητροπολιτών, πως οι επιθέσεις κατά του προσώπου του Μητροπολίτη Μεσσηνίας «εξυπηρετούν» τις φιλοδοξίες κάποιων Αρχιερέων που εποφθαλμιούν την θέση του αντιπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο διεξαγόμενο διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών"'. Βέβαια, ο “βαλλόμενος πανταχόθεν” καθίσταται, συνήθως, συμπαθής.
Αναδημοσιεύουμε από το amen.gr.


"Σκληρή απάντηση του Μεσσηνίας στον Κυθήρων με φόντο το διάλογο με την Ρώμη

Με μια απάντηση καταπέλτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Θεολογικό Διάλογο με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, απαντάει στις εναντίον του κατηγορίες που διατυπώνει σε επιστολή του προς την Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.
«Δυστυχώς ο Σεβ. Κυθήρων μαθαίνει την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία από δεύτερο χέρι» σημειώνει ο Μεσσηνίας στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας, που δημοσιεύει σήμερα το Amen.gr, και αναφέρεται στην κριτική που του ασκείται από «αντι-οικουμενιστικές» οργανώσεις και έντυπα. «Τα επιχειρήματα αυτά δυστυχώς επαναλαμβάνει άκριτα και ο Σεβ. Κυθήρων, καθ’ υπόδειξη και καθ’ υπαγόρευση, όπως και πολλοί άλλοι, και οι οποίοι έχουν την εντύπωση ότι εκκλησιολογικά ορθοφρονούν» τονίζει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, στην επιστολή του με ημερομηνία 17 Ιουνίου, και προσθέτει: «φρίξον ήλιε και στέναξον γη» για το αθεολόγητο του ανδρός !!!».
Είχε προηγηθεί επιστολή του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ προς την Ιερά Σύνοδο στην οποία εμμέσως πλην όμως σαφώς κατηγορεί σαν βλάσφημο τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας σε σχέση με συγκεκριμένη θέση που φέρεται να υποστήριξε σε επιστολή του προς τον καθηγητή Δημ. Τσελεγγίδη. Στην επιστολή του ο κ.Σεραφείμ, η οποία δημοσιεύεται στο blog «Αποτείχιση» - και αναδημοσιεύει το Αmen.gr, κατηγορεί τον κ.Χρυσόστομο για «δογματική απόκλιση», «νοθευμένη εκκλησιολογία» και «εκκλησιαστική εκτροπή». Ζητάει μάλιστα «να κληθή εν Συνόδω προφορικώς τε και γραπτώς να ανακαλέση ευθέως και απεριφράστως την εκκλησιολογικήν του ταύτην εκτροπήν και εν τοις πράγμασιν αναίρεσιν του θεμελιώδους εκκλησιολογικού δόγματος του Ιερού Συμβόλου της πίστεως περί της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας».
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε πολλούς Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Τους τελευταίους μήνες κάποιοι αδελφοί μας Ιεράρχες εξαπολύουν επιθέσεις κατά του διαλόγου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Καταγγέλλουν τους πάντες, από Πατριάρχες μέχρι λαϊκούς, χρησιμοποιούν ακραία φρασεολογία, συνταυτίζονται με συντηρητικές παρεκκλησιαστικές και άλλες ομάδες, δείχνουν να μην δεσμεύονται από Συνοδικές αποφάσεις. Που οδηγούμαστε; Στο τέλος ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει» σημειώνει στο Αmen.gr, ένας εκ των Μητροπολιτών. Σύμφωνα πάντως με ορισμένες εκτιμήσεις εκκλησιαστικών κύκλων αυτές οι επιθέσεις κατά του προσώπου του Μητροπολίτη Μεσσηνίας «εξυπηρετούν» τις φιλοδοξίες κάποιων Αρχιερέων "που εποφθαλμιούν την θέση του αντιπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο διεξαγόμενο διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών".


Περισσότερα στο amen.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ άμα αρχίσεις και υποστηρίζεις αυτόν τον νταλικέρη θα χάσεις πολύ κόσμο....