Translate

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Στοιχεία της δικογραφίας της υπόθεσης Ντιτρού ανακάλυψε η αστυνομική έρευνα στην Αρχιεπισκοπή του Βελγίου

Η δικαστική και αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ναό των Βρυξελλών στο Βέλγιο και στην οικία του πρώην Αρχιεπισκόπου του Malines Godfried Danneels, κατέληξε σε μια περίεργη ανακάλυψη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laaste Nieuws, στο υπόγειο του σπιτιού του πρώην αρχιεπισκόπου του Βελγίου βρέθηκαν εμπιστευτικά δικαστικά έγγραφα ορισμένα από τα οποία ανήκουν στο φάκελο Ντιτρού. Ανάμεσά τους έως και 100 φωτογραφίες που δείχνουν την εκταφή των πτωμάτων δυο παιδιών της Julie και της Melissa από τον κήπο του Ντιτρού αλλά και τις ανταλλαγές των εκθέσεων μεταξύ των δικαστών στην υπόθεση.
Ο Καρδινάλιος Danneels κατέθετε την Τρίτη περισσότερες από 10 ώρες στη δικαστική αστυνομία του Βελγίου και είναι γεγονός ότι τα ευρήματα δεν έχουν σχέση με την εκκλησία και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.
Εάν ο καρδινάλιος μπορεί να συνδέεται με τον ένα ή τον τρόπο με την υπόθεση Ντιτρού, ενός πραγματικού τέρατος που είχε συγκλονίσει το Βέλγιο και την Ευρώπη, αυτή θα είναι μια πραγματικά συγκλονιστική είδηση. Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας του Ντιτρού, μέρος της οποίας είχε φθάσει σε αρκετές εφημερίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια στοιχεία δημοσιεύτηκαν.
Όπως και αν έχει όμως η εξέλιξη αυτή ενισχύσει όσους πιστεύουν ότι ο Ντιτρού δεν έδρασε μόνος και ότι υπήρχε ολόκληρο δίκτυο παιδεραστών που εργάστηκε για την συγκάλυψη.


Στις 17 Αυγούστου του 1996, στον κήπο του σπιτιού του Ντιτρού η Βελγική αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα δυο οκτάχρονων κοριτσιών που είχαν απαχθεί ένα χρόνο πριν στη Λιέγη. Είχαν πεθάνει από την πείνα.
Στις 26 Οκτωβρίου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις και τις παραλήψεις στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Η βελγική κοινωνία αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης παιδεραστίας, που στοίχισε τη ζωή σε αρκετά ανήλικα παιδιά.
Η πορεία της υπόθεσης σημαδεύτηκε από πολλά σκοτεινά σημεία περίεργους θανάτους μαρτύρων ακόμη και την αυτοκτονία στις 14 Ιουλίου του 1999 του Hubert Massa, του γενικού εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση.
Στο τέλος καταδικάστηκε μόνο ο Μαρκ Ντιτρού ο οποίος είχε παραδεχθεί μόνο τις κατηγορίες της απαγωγής και του βιασμού των έξι ανήλικων κοριτσιών, αρνούμενος ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην προ οκτώ ετών δολοφονία τεσσάρων εξ αυτών.
Ο συγκατηγορούμενος του Michel Nihoul αθωώθηκε αν και είχε αναγνωρισθεί από ένα τουλάχιστον από τα θύματα του κυκλώματος. Ο Van den Nihoul υπήρξε χρηματοδότης του ακροδεξιού κόμματος CEPIC, και του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Βαλλονίας.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Nihoul κατόρθωνε να παραπλανήσει διακεκριμένα μέλη της βελγικής κοινωνίας και να τα παγιδέψει με φωτογραφίες και βίντεο με ανηλίκους και κάπως έτσι κατόρθωσε να εξυφάνει το δίκτυο της προστασίας του.

Περισσότερα για την υπόθεση Ντιτρού, στο Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών ερευνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: