Translate

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη συμμορία της ιταλικής Μαφίας. Μεγάλη επιτυχία των αρχών

Περισσότεροι από 3000 Ιταλοί αστυνομικοί στην πιο εντυπωσιακή επιχείρηση των τελευταίων ετών που ξεκίνησε εχθές το βράδυ και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, συνέλαβαν περισσότερα από 300 στελέχη της Ιταλικής Μαφίας. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν στην Καλαβρία αλλά και στις βόρειες περιοχές της χώρας. Εξαρθρώθηκαν οι πιο δυναμικές οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος όπως η οικογένεια Ndrangheta που δρούσε στην περιφέρεια της Καλαβρίας του Τυρρηνικού Πελάγους και των ακτών του Ιονίου.


Τώρα οι αρχές διερευνούν την διείσδυση της οικογένειας των «Ndrangheta στην Βόρεια Ιταλία, σε επιχειρήσεις της βιομηχανίας και του εμπορίου αλλά και η διαπλοκή με τα πολιτικά κόμματα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκτός από τις συλλήψεις, κατασχεθήκαν μεγάλες ποσότητες χρημάτων, όπλων και ναρκωτικών.
Η οικογένεια Ndrangheta, περιγράφεται σαν ένα χταπόδι με πολλά πλοκάμια. Η έδρα της ήταν η επαρχία Reggio της Καλαβρίας αλλά τα πλοκάμια της είχαν εξαπλωθεί στις ΗΠΑ την Αυστραλία, την Ισπανία και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Είναι ο βασικός παρτενέρ των Κολομβιανών εμπόρων της κοκαΐνης στην Ευρώπη και η εσωτερική της δομή που βασίζεται κυρίως στους δεσμούς αίματος την καθιστούν σχεδόν αδιαπέραστη. Τα κέρδη από το εμπόριο της κοκαΐνης επενδυόταν σε «καθαρές επιχειρήσεις» στη βόρεια Ευρώπη. Οι αρχές κατόρθωσαν τη χθεσινή επιτυχία μετά από διεθνή έρευνα που κράτησε πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: