Translate

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μουμιοποίησαν συγγενή τους για να εισπράττουν τη σύνταξη

Οι αρχές της Ιαπωνίας αναζητούσαν από ττις τελευταίες μέρες την Fusa Furuya, η οποία γεννήθηκε το 1897 και σήμερα θα πρέπει να γιορτάζει τα 113α γενέθλιά της.
Η κόρη της…αγνοουμένης η οποία είναι 79 ετών ανέφερε πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται η μητέρα της καθώς θεωρούσε δεδομένο πως την φιλοξενεί ο αδελφός της.
Όταν όμως οι αρχές τον αναζήτησαν στην διεύθυνση που είχε δηλώσει,
οδηγήθηκαν σε ένα χωράφι.
Η εξαφάνιση της Fusa Furuya έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την φρικιαστική ανακάλυψη πως τον γηραιότερο άνδρα της χώρας τον είχε μουμιοποιήσει η οικογένειά του, εδώ και 30 χρόνια, για να συνεχίζει να λαμβάνει την υψηλή του σύνταξη.

Αγνοούνται δεκάδες αιωνόβιοι
Δεκάδες αιωνόβιοι αγνοούνται στην Ιαπωνία, στην χώρα που υπερηφανεύεται εδώ και δεκαετίες για την μακροζωία των κατοίκων της.
Η αστυνομία της χώρας ανέφερε μάλιστα πως αναζητά ακόμα έναν άνδρα ηλικίας 106 ετών στην πόλη Ναγκόγια στην κεντρική Ιαπωνία, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Asahi» ακόμα τρεις υπερήλικες δεν έχουν δώσει ίχνη ζωής εδώ και χρόνια.
Η Ιαπωνία θεωρείτο ανέκαθεν ως η χώρα με τους περισσότερους αιωνόβιους στον κόσμο, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 40.000. Πλέον αυτοί οι αριθμοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούνται εντόνως.
Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας αποφάσισε μάλιστα την διενέργεια επίσημης έρευνας για να διαπιστωθεί το κατά πόσο ζημιώνεται το δημόσιο ταμείο από συντάξεις που καταβάλλονται σε εξαφανισμένους υπεραιωνόβιους.
Πηγή: hellenicspace 
greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: