Translate

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Επιτροπή για το Άγιο Όρος συνέστησε ο Πρωθυπουργός

Στην σύσταση Επιτροπής "για τη μελέτη και προώθηση της προστασίας του Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας" προχώρησε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της Επιτροπής θα είναι η καλύτερη συνεργασία Πολιτείας-Αγίου Όρους στο πλαίσιο όσων ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν
ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι η οικοδόμιση σχέσεων συνεργασίας με όλες τις Μονές και η αποφυγή καταστάσεων που δημιουργήθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν και οι οποίες έθεσαν σε δοκιμασία την εικόνα της Αθωνικής Πολιτείας. Παράλληλα μέσω της Επιτροπής θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για τα έργα συντήρισης και αναστύλωσης των Ιερών Μονών καθώς και της προστασίας και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κιβωτού του Ορθόδοξου Μοναχισμού.
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ενώ συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτριος Δρούτσας, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Ιωάννης Αυγερινός, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχαήλ Απέσσος.
Πηγή: Amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: