Translate

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδικής προνογραφίας

Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετείχαν σε μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που επεκτάθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και έλαβε την κωδική ονομασία «ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ». (Η zougla.gr είχε κάνει σχετικές αποκαλύψεις για το θέμα στις 24 Σεπτεμβρίου 2010).
Συνολικά σχηματίσθηκαν δικογραφίες εις βάρος 177 ατόμων. Συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου 18, εκ των οποίων οι 16  είναι Έλληνες και οι 2 αλλοδαποί, ενώ ακόμη δύο Έλληνες αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Πιο συγκεκριμένα, από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο Διαδίκτυο που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης διαπιστώθηκε πως εκατοντάδες χρήστες σε 170 χώρες στον κόσμο, είχαν ανεβάσει 144.285 σελίδες με παιδική πορνογραφία. Την ίδια ώρα από την χώρα μας είχαν ανέβει στο διαδύκτιο από 361 διαφορετικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν 177 χρήστες ιντερνέτ να έχουν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά (νήπια) σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Το υλικό που κατασχέθηκε από νήπια 8 μηνών μέχρι 10 ετών είναι σοκαριστικό. Υπάρχουν συνολικά 100 βίντεο με βασανισμούς νηπίων.

Στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες μάλιστα βρέθηκε ένα cd rom με 650 φωτογραφίες κοριτσιών από Ελλάδα και εξετάζεται αν τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.
Επίσης για δύο από τους 117 συλληφθέντες που ταυτοποιήθηκαν τα ίχνη τους, ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα της δίωξης έγιναν καταγγελίες από συγγενικά τους πρόσωπα ότι είχαν ασελγήσει σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δικηγόροι, ένας σκηνοθέτης, ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας εκπαιδευτικός, ένας σκιτσογράφος και στρατιωτικοί.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από τις πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κως, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας.

Μετά από αυτές τις πληροφορίες και αφού ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές, κλιμάκια αστυνομικών της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πήγαν σε όλες τις πόλεις, όπου σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές Υπηρεσίες, διενήργησαν έρευνες από τις οποίες προέκυψε ψηφιακό υλικό του οποίου ότι η σκληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.
Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν 308 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB 211-ΤΒ τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Επίσης οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από το σπίτι τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Σε συνεργασία με την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και με την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας κ. Ελένη Ράικου, διενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες με αντίστοιχους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπου σχεδόν στο σύνολο τους η είσοδος στις οικίες πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: