Translate

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Ε.Ε πρέπει να διαμορφώσει κοινή πολιτική στο μεταναστευτικό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ιταλίας ενώ ζήτησε διεθνή προστασία για τους χριστιανούς του Πακιστάν

«Η διαχείριση των συνόρων της ΕΕ δεν μπορεί να θεωρείται ως μεμονωμένο πρόβλημα της κάθε ευρωπαϊκής χώρας αλλά όλης της Ευρώπης» τόνισε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano μιλώντας χθες στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υποστήριξε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να δημιουργήσει ενιαίους κανόνες για την προστασία των προσφύγων και την παροχή πολιτικού ασύλου.

Ο κ. Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε στην πρόσφατη δολοφονία στο Πακιστάν του Υπουργού για τις μειονότητες Shabbaz Bhatti, λέγοντας ότι αισθάνεται «βαθύτατα συγκλονισμένος και τρομαγμένος»  και σημείωσε με έμφαση, ό,τι «οι χριστιανικές κοινότητες σε κάποιες χώρες χρειάζονται ειδική προστασία».  Ο Πρόεδρος της Ιταλίας είπε επίσης ότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η «θρησκευτική ελευθερία μπορεί να γίνει ένας ισχυρός φάρος ελπίδας και ασφάλειας για όλες τις μειονότητες και πρέπει να εκλείψει κάθε αντίληψη της εχθρότητας και απειλών».  

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτησε από τον Μουαμάρ Καντάφι να σταματήσει τη στρατιωτική δράση κατά του λαού της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: