Translate

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το Συνταξιοδοτικό Σύστημα πρέπει να διασφαλίζει επαρκείς συντάξεις παραδέχεται ο κ. Όλι Ρεν



Το Συνταξιοδοτικό Σύστημα πρέπει να βασίζεται σε μια βιώσιμη οικονομικά βάση προκειμένου να παρέχει στους συνταξιούχους μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς συντάξεις", παραδέχθηκε ο κ. Όλι Ρεν Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη αναφορικά με τη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης στις μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού Συστήματος.
 Στην ερώτησή του ο κ. Πουπάκης ανέφερε ότι κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια «έχουν δρομολογηθεί σημαντικές περικοπές στους Έλληνες συνταξιούχους, μέσω συνεχών μειώσεων στο ποσό των κύριων και επικουρικών συντάξεων, με τη μέση συνολική απώλεια στο εισόδημά τους να ξεπερνά το 30%».

Επεσήμανε παράλληλα την σημαντική υποχώρηση των εσόδων των ασφαλιστικών Ταμείων λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ανεργίας και των μειώσεων στους μισθούς και ζήτησε την υιοθέτηση «ενός ενιαίου σχεδίου για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας», της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εναλλακτικών «ισοδύναμων μέτρων» για τη βιωσιμότητα και κοινωνική επάρκεια των Ασφαλιστικών Συστημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: