Translate

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ανήλικα παιδιά της χριστιανικής κοινότητας στην Αίγυπτο, συνελήφθησαν για προσβολή του Κορανίου


Δυο παιδιά κοπτών χριστιανών, ηλικίας 9 και 10 ετών, συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου, από τις αρχές της Αιγύπτου, με την κατηγορία της «βλασφημίας κατά του Ισλάμ».
Ο 10χρονος Nabil Nagy Rizk, και οι 9χρονη Mina Farag Nady, κατηγορήθηκαν από ένα σαλαφιστή ιμάμη τζαμιού της περιοχής του Beni Suef, της νότιας Αιγύπτου, ονόματι, Ibrahim Mohamed Ali, ότι πήραν σχισμένες σελίδες του Κορανίου και ούρησαν πάνω σε αυτές.
Σύμφωνα με τον Αιγυπτιακό Τύπο, ο ιμάμης, πήγε κατ’ αρχήν τα παιδιά στον χριστιανό ιερέα Ishak Qastour εφημέριο του ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κοπτικής εκκλησίας και του ζήτησε να τα μαστιγώσει.

Όταν ο χριστιανός ιερέας αρνήθηκε ο ιμάμης με τη βοήθεια ακόμη 2 μουσουλμάνων απήγαγε τα δυο παιδιά και τα παρέδωσε στον εισαγγελέα της πόλης που διέταξε τη μεταφορά τους σε φυλακές ανηλίκων.
Όπως δήλωσε στον Αιγυπτιακό Τύπο, ο Adel Ramdan, νομικός εκπρόσωπος της «αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα του Ανθρώπου» (EIPR), τα δυο παιδιά είναι αναλφάβητα και έπαιζαν σε σκουπιδότοπο όπου υπήρχε πεταμένη μια λευκή τσάντα με διάφορα έντυπα.
Η είδηση δημοσιεύτηκε στον αιγυπτιακό Τύπο και στο ιταλικό περιοδικό των επισκόπων «Avvenire».

Πηγές:
http://www.christianrightsingreece.gr/page6.php
http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/54658/Egypt/Politics-/Two-Coptic-children-arrested-in-Egypt-for-insultin.aspx
http://www.avvenire.it/Mondo/Pagine/egitto-bambini-copti-arrestati-per-blasfemia.aspx



Δεν υπάρχουν σχόλια: